valorile familiei

„La mulți ani, Mămica!” Emoționant portret făcut de un fiu mamei

de Lucian Bălănescu, Facebook

Mama mea este o figura de om. Se pot scrie carti despre ea si despre spiritul ei viguros, dar plin de o sensibilitate mereu vie.

A plecat in Statele Unite pe cand aveam 19 ani. Nu o duceam deloc bine cu banii si asa ne-a tinut in facultati si ne-a cumparat apartamente. Imi aduc aminte ca i-am scris la un moment dat o scrisoare lunga in care ii spuneam cat de dor imi este de ea (sunt mezinul si mamosul casei) si cat de mult imi doresc sa o vad. Mi-a raspuns destul de sec, dar clar. „Si mie imi este dor, dar prefer sa-mi fie dor decat sa-mi fie mila.”

Asa este mama mea. Nimic nu o opreste din ambitia ei. A invatat sa inoate la 55 de ani pentru ca facea parte din jobul de babysitter pe care trebuia sa il tina. Avea oroare de apa.

A invatat sa conduca ca sa poata sa ajunga fara dificultate in diferite parti ale orasului. A dat de vreo 8 ori examenul de conducere, dar nu pentru ca nu invatase, ci pentru ca de fiecare data intra in sala de examene pentru autobuze. 🙂 Intr-o zi un domn binevoitor a vazut-o si i-a indicat sala corecta. Asta este mama mea. Nimic nu o impiedica, nimic nu ii sta in cale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Imi aduc aminte de o dimineata, aveam vreo 6 ani, ma trezisem mai bucuros ca oricand si am intrat in bucatarie unde mamica (asa ii spunem noi si acum) pregatea ceva de mancare. Cum m-a vazut mi-a spus cu un aer firesc: “Am visat ca vei muri martirizat. Ce vrei sa mananci?”

Asa e mama mea si, stiu, orice copil isi iubeste parintii, dar eu cred ca exagerez, ca de obicei.

La multi ani, mamica! 🙂


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button