La iniţiativa Gabrielei Firea, Primăria Bucureştilor aprobă acordarea de 1.500 de lei la prima căsătorie

primaria-bucuresti

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în 18 mai 2017, acordarea unui stimulent de 1.500 lei/familie la întemeierea unei familii prin căsătorie.

Banii se acordă automat, pe baza unei cereri însoţite de o copie după certificatul de căsătorie, familiilor în care cel puţin unul dintre soţi este la prima căsătorie, are domiciliu sau reşedinţă în Capitală şi are vârsta între 18 şi 35 de ani. Bucureştenii care nu sunt la prima căsătorie sau sunt mai vârstnici de 35 de ani au şi ei şansa de a primi stimulentul, dar numai după ce dosarul lor este aprobat de Primarul General.

Sursa: Agerpres

Citeşte şi Baby-boom polonez: Măsurile guvernamentale au făcut ca Polonia să înregistreze creştere demografică. Maximum pe şapte ani, înregistrat în 2017

Citeşte şi Analiză. Politicile pro-familie din Polonia: concediu de maternitate, indemnizații pentru copil, sprijin pentru mame singure, facilități fiscale pentru părinți

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.