criza de sarcină

La Arhanghelsk, Biserica Ortodoxă Rusă deschide unul din cele mai mari centre cu cazare pentru femei în criza de sarcină din Rusia

de Redacția Stiripentruviata.ro

La 10 februarie 2020, în Rusia, la Ahanghelsk, a fost inaugurat „Limanul mamelor”, unul din cele mai mari centre cu cazare pentru femeile în criză de sarcină din Rusia. Are 11 camere, sală de joacă pentru copii, sală de mese, un atelier de creație, o sală de muzică și o mică bibliotecă.

Este al 74-lea astfel de proiect realizat de Biserica Ortodoxă Rusă în această țară și a fost finanțat din donații de la credincioși, dar și printr-un concurs de granturi al Inițiativei Ortodoxe.

Centrul poate găzdui până la 30 de femei și va funcționa ca adăpost și centru de consiliere și sprijin, oferind sfaturi juridice, consiliere psihologică și ajutoare materiale mamelor și familiilor în nevoie. Protopopul Alexei Denisov, duhovnicul centrului, a spus că aici se va oferi și sprijin spiritual, fără a face prozelitism, pentru că „nimeni nu poate fi adus la credință cu forța”.

La ceremonia de inaugurare, Mitropolitul Cornel de Ahanghelsk și Holodomor a spus: „Azi deschidem un proiect social foarte important, o nouă cale pentru mame și copiii lor, care vor putea primi astfel bincuvântarea lui Dumnezeu, adăpost și mângâiere”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button