Kim Davis, funcţionar guvernamental american: „Dacă (în SUA) familia ar fi fost definită în Constituţie ca şi uniunea dintre un bărbat şi o femeie, eu nu aş fi petrecut şase zile în închisoare”

Foto: Seba Tătaru


Şi prestigiosul cotidian The New York Times a relatat despre turneul de conferinţe susţinute în oraşele româneşti de Kim Davis, funcţionar guvernamental arestat în 2015 pentru că a refuzat, din motive de conştiinţă şi convingeri religioase, să gireze cu semnătura sa „căsătorii” homosexuale. Ziarul relatează şi câteva citate scurte din interviurile acordate de Kim Davis canalelor mass-media locale: ziarul Adevărul şi platforma online Stiripesurse.ro. Redăm în continuare extrase mai ample din interviul acordat de Kim Davis ziarului Adevărul.


Aţi devenit cunoscută după ce aţi fost arestată pentru că aţi refuzat emiterea certificatelor de căsătorie pentru cuplurile gay. Cine a fost Kim Davis înainte de acest episod?

Am fost născută în Rowan, Kentucky, şi am lucrat ca asistentă pentru mama mea, care a fost funcţionara principală, votată de către cetăţenii localităţii, timp de 27 de ani. Este o poziţie votată de cetăţeni, motiv pentru care nu poţi fi eliberat din funcţie. Am patru copii, doi nepoţi şi al treilea născut tocmai astăzi. Trăiesc o viaţă simplă pe o fermă de 35 de acri (n.r. aproximativ 15 ha). Aşa cum publicul deja ştie, înainte să îl cunosc pe Dumnezeu, viaţa mea personală a fost un dezastru (n.r. – este la a patra căsătorie), dar vreau ca mărturia mea să demonstreze lumii că este posibil să fii transformat şi restaurant. Aşa cum am fost eu schimbată, toată lumea poate fi schimbată la fel. Cei care susţin legalizarea căsătoriilor gay vă acuză de ipocrizie, având în vedere că aţi fi avut o viaţă de familie dezastruoasă, imorală. Ei au dreptate când spun că viaţa mea a fost un dezastru, dar eu nu sunt aceeaşi persoană pentru că am fost transformată prin Isus Hristos.
(…)

Când v-aţi opus căsătoriilor gay estimaţi la ce va aduce atitudinea dumneavoastră?

Nu a fost ceva ce am făcut fără să mă gândesc mult la consecinţe. Încă din ianuarie 2015, cu şase luni înaintea deciziei luate de Curtea Supremă, am început să mă rog pentru asta. Am fost foarte conştientă de preţul pe care trebuia să îl plătesc.

(…)

În momentul de faţă se discută despre modificarea Constituţiei în România. De multe ori şi cei care susţin acest demers se manifestă cu ură şi răutate faţă de cei din comunitatea LGBT.

Cu siguranţă, dezbaterea trebuie să aibă loc cu respect între cele două tabere. Pot să spun din experienţă personală că răutatea merge în ambele sensuri. Cuvintele pe care le aud spuse mie direct sunt rele, dezgustătoare, sunt cuvinte pe care o persoană nu ar trebui să le audă. Niciodată nu am fost rea cu cei care au încercat să mă provoace. Cu toate că ei au fost răi, eu m-am purtat diferit cu ei. Este posibil să ai acest discurs într-un mod civilizat, în ciuda faptului că nu suntem de acord.

(…)

Care este mesajul pe care vreţi să îl transmiteţi în România?

Ce pot să spun cu siguranţă este că dacă familia ar fi fost definită în Constituţie ca şi uniunea dintre un bărbat şi o femeie, eu nu aş fi petrecut şase zile în închisoare. (…)


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns