sfaturi pentru tineri

Județele Mureș, Cluj, Sibiu: Fundația Principesa Margareta caută voluntari vârstnici pentru activități extrașcolare cu copiii nevoiași

50 de vârstnici vor putea deveni voluntari pentru copiii din comunitatea lor, în cadrul centrelor de tip „școala după școală” din județele Mureș, Cluj și Sibiu. Aceștia vor putea susține cu copiii cursuri educative, vocaționale sau practice finanțate prin grantul “Generații” oferit de Fundația Regală Margareta a României și Hochland România.

„Două probleme sociale cu care se confruntă astăzi țara noastră sunt îmbătrânirea accelarată a populației și abandonul școlar generat de sărăcie. Mulți dintre vârstnici suferă din cauza sentimentului de inutilitate și a pierderii rolului social. În același timp, copii din familii nevoiașe au nevoie de sprijin educațional, iar centrele de zi din comunități defavorizate se confruntă cu resurse insuficiente”, se arat în comunicatul Fundației Principesa Margareta a României.

Înscrierea sau obținerea detaliilor despre voluntariat se poate face prin apelarea numărului 0800-460-001 – Telefonul Vârstnicului – linie gratuită și confidențială de consiliere socială pentru vârstnicii din România.

Voluntarii selectați vor putea deveni mentori, profesori, îndrumători, meșteri pentru cursul propus: matematică distractivă, experimente științifice, periplu în lumea cărților, artei sau muzicii, orientare turistică sau conversație într-o limbă străină, ateliere practice sau de meșteșuguri, cursuri de educație rutieră, bune maniere sau stil de viață sănătos.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mai multe detalii pe site-ul fundației.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button