avort

Jeremy Irons: „Avortul îi face rău unei femei, este un atac fenomenal asupra minții ei”

Foto: Gareth Chaney Photocall Ireland
Foto: Jeremy Irons și soția, Sinead Cusak, Foto: Gareth Chaney / Photocall Ireland

Cotidianul britanic The Guardian a trecut în revistă de curând o serie de remarci ale actorului Jeremy Irons care au atras atenția negativă a mass-mediei britanice. Ziarele britanice se fac că uită faptul că în Irlanda, țara nativă a actorului, unde atitudinea conservatoare și catolicismul încă se bucură de sprijin masiv, astfel de opinii sunt larg răspândite.

Iată o declarație a actorului despre avort:

Cred că femeile au dreptul să ia o decizie în acest sens, dar mai cred că Biserica are dreptate să spună că este un păcat. Pentru că păcatul reprezintă acțiunile care ne fac rău. Mințind, ne facem rău”, a spus actorul britanic la Chris Evans’s show.

Citește și Mărturii despre criza de sarcină

Irons a insistat asupra efectelor întreruperii de sarcină asupra minții și corpului unei femei, despre care nimeni nu ar avea curajul să vorbească dacă Biserica nu ar spune că e un păcat:
Avortul îi face rău unei femei – este un atac fenomenal asupra minții ei și uneori și asupra trupului său. Dar se pare că noi ne cam ferim…Slavă Domnului că Biserica Catolică spune că nu e de acord, altfel, nimeni nu ar avea curaj să spună că avortul nu e în regulă.
Traducerea: Active News


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button