opinii

Ivona Boitan: „Doamnei procuror Maria Pițurcă”

de Ivona Boitan, Facebook

Doamnă procuror Maria Pițurcă,

Am câteva întrebări, sunt un scriitor curios din fire și cred că dumneavoastră vă calificați din plin la rolul de personaj negativ, nu principal, ci de susținere. Personajul principal duce acțiunea mai departe și generează schimbările în firul narativ, ceea ce nu e cazul la dumneavoastră, fiindcă ați fost previzibilă de la un capăt la altul.

Prima întrebare este:

1 Cum reușiți să faceți față valului de ură ce vă copleșește din toate părțile? Pare imposibil de gestionat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

2 Mulțumiți lui Dumnezeu că faceți parte dintr-o țară creștină unde oamenilor li se spune că trebuie să ierte fiindcă fără iertare nu suntem nimic. Vă simțiți obligată de această iertare?

De exemplu, să ne uimiți cu o declarație de conștiință la o oră de maximă audiență, în care să apăreți la tv în pânză de sac și cu cenușă în cap și să ne spuneți că ați greșit, și vă pare rău?

Dacă s-ar întâmpla asta, ați deveni cu adevărat un personaj interesant. Trezirea conștiinței e un moment rar și merită toată atenția și aplauzele. Nu vă tentează ideea?

3 Cum vă vedeți în ochii colegilor dumneavoastră care știu legea, care înțeleg parcursul juridic și care drept consecință știu ce ați făcut? Poate că sunteți acoperită cu acte, sigur sunteți dar un vers din Psalmi spune că dreptatea noastră în fața lui Dumnezeu e ca o cârpă lepădată. Dacă dreptatea e așa vă imaginați cum e nedreptatea.

4 Merită? Ați mai face-o odată dacă ar fi s-o luați de la capăt? O replică din Shakespeare zice ”Macbeth ucise somnul”, cred că și dumneavoastră ați făcut același lucru.

Cred că vă veți împrieteni cu ora 3 din noapte. Vă dați seamă că faceți parte dintr-o tragedie? Realizați oare consecințele incalculabile ale actelor dumneavoastră?

5 Pentru asta ați urmat Facultatea de Drept? Când erați de vârsta Sorinei, visați că veți salva lumea și veți prinde răufăcători, sau că veți târî fetițe pe asfalt?

Pentru o fracțiune se secundă mă gândesc că poate ați acționat cu bună credință și că ați făcut asta convinsă că faceți bine. Dar nu există IQ pentru asta, deci retrag gândul.

Oare veți mai putea de azi înainte vedea un copil fără să vă gândiți la Sorina? Veți mai putea vedea un serial polițist fără să vă identificați cu negativul? Nu știu dacă aveți sau nu copii, dar, dacă aveți, cred/sper că va fi greu toată viața să vă uitați în ochii lor.

Revin cu întrebarea: A meritat? Îmi pare rău pentru dumneavoastră, fiindcă v-ați creat așa un iad. Rugați-vă să fie bine copila aia și ca jalea să se oprească aici.

Și poate totuși vă acordați momentul de conștiință. După cum spuneam, suntem o țară preponderent creștină, avem exercițiul iertării, poate profitați de acest lucru.

Citește mai multe opinii de Ivona Boitan


Neregulile constatate de SIIJ și de Procurorul General al României în cazul de adopție internațională a Sorinei

SIIJ:

Managerul de caz Violeta Morjan de la DGASPC Mehedinți are dosar penal pentru fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată (nu a falsificat doar pretinsa declarație de renunțare la adopție – act de altfel lipsit de orice valoare juridică -, ci si multe documente din dosar). 
https://www.scribd.com/…/Referatul-Ordonan%C5%A3ei-Intocmit…
Procurorului Maria Antoaneta Pițurcă de la Curtea de Apel Craiova i s-a întocmit dosar penal pentru pentru purtare abuzivă și tot JOI, 11 iulie, CSM decide dacă dă curs cererii SIIJ de excludere a acesteia din magistratură
https://www.stiripesurse.ro/alerta-procurorul-din-cazul-sor…

Procurorul Bogdan Licu:

A trimis marți, 9 iulie 2019, la Curtea de Apel Craiova, argumente suplimentare pentru revocarea integrală a soluției date la recursul soților Săcărin (această cerere a sa se judecă joi, 11 iulie la Craiova). În document, el arată:
https://www.scribd.com/…/Cererea-de-Revizuire-a-Procurorulu…
1. Prin fals în acte, DGASPC Mehedinți a nesocotit grav interesul superior al Sorinei omițând să o informeze pe Mariana Șărămăt, care o creștea pe fată de șapte ani, că procesul de adopție ale Sorinei este considerat deschis și că ea are prioritate la adopția fetiței
2. DGASPC Mehedinți și Curtea de Apel Craiova au acționat ca și cum noua lege a adopției (din 2016) ar fi fost valabilă retroactiv, când de fapt Sorina devenise neadoptabilă încă din 2015. Astfel, Sorina a fost reintrodusă ilegal în Registrul Național pentru Adopție.
3. Procesul de potrivire al copilului cu adoptatorii din SUA a fost insuficient
4. Evaluarea psihologului arată că Sorina este foarte bine dezvoltată intelectual și deci perfect capabilă să-și recunoască propriul interes
5. Sorinei i-a fost încălcat dreptul la viața de familie așa cum este definită aceasta în Art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului
https://www.echr.coe.int/Documents/Convention_RON.pdf
6. Curtea de Apel Craiova a încălcat jurisprudența CEDO, care menționează că „…ADOPȚIA înseamnă «GĂSIREA UNEI FAMILII PENTRU UN COPIL, IAR NU A UNUI COPIL PENTRU O FAMILIE»”. 
https://hudoc.echr.coe.int/eng-press?i=003-1035397-1071177

Justiția nu schimbă nimic în adopția Sorinei. Procuroarea Maria Pițurcă nu este exclusă din magistratură

Dreptatea lui Solomon, familia Săcărin și familia Șărămăt

SIIJ a întocmit dosar penal și pentru procuroarea Maria Pițurcă, cea care a răpit-o pe Sorina cu mascații de la familia Șărămăt

Violeta Morjan, managerul de caz de la DGASPC Mehedinți, urmărită penal pentru un lanț de falsuri în actele de adopție ale Sorinei

Joi, 11 iulie 2019, se judecă: Argumentele pentru care Procurorul General a cerut respingerea recursului familiei Săcărin cu privire la adopția Sorinei

Cazul Sorina. Precedentul adopțiilor controversate și o decizie CEDO care privește direct România

Gelu Vișan: De la Sorina la rețelele de trafic de femei

Reportaj la Kanal D. Psiholog criminalist despre cazul Sorina: „Mă aflu în fața unei răpiri internaționale

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button