Israel: Proiect de lege privind sinuciderea asistată

Israel

Sursă: The Times of Israel, 9 iunie 2014

Duminică, 8 iunie 2014, proiectul de lege cu privire la eutanasie a primit un vot majoritar în cadrul Comitetul Interministerial pentru Legislație  din Israel.

Proiectul prevede că pacienţii aflaţi în fază terminală pot cere o doză letală de anestezic, doctorul care administrează aceasta doză neurmând a fi tras la răspundere. Pacientul va putea avea control asupra propriei vieţi atunci când nu va mai putea suporta durerea şi suferinţa .

Parlamentarii religioşi au reacţionat spunând că se vor opune acestei legi. Ei consideră că legea este un mare pericol ducând la un declin moral.

De asemenea, aprobarea proiectul de lege a stârnit un val de reacții din partea politicienilor și liderilor religioși.

Această lege vine după ce, în anul 2005, doctorii au primit aprobarea de a practica eutanasia pasivă, prin oprirea măsurilor de salvare a vieţii pacienţilor.

Prelucrare şi traducere: Andreea Rusanovschi

foto: http://www.freedigitalphotos.net

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.