avort

Irlandezele către Amnesty International: „Avortul nu-și are locul într-o societate care respectă drepturile omului”

11846593_959033200802803_5313040121992237186_n

Dublin, 12 august 2015 (LifeSiteNews)

Delegații veniți la adunarea globală a organizației Amnesty International de la Dublin au fost întâmpinați de o sută de mame irlandeze cu copii în brațe sau în cărucioare și cu pancarte pe care scria: „Avortul e tortură” – aluzie la faptul că organizația se pretinde drept o promotoare a drepturilor fundamentale ale omului și a avut în trecut multe campanii de combatere a torturii.

La rândul lor, delegații Amnesty au pichetat sediul Președinției Irlandei, protestând împotriva legii foarte stricte a avortului din această țară. Ei au echivalat legea cu tortura femeilor și au spus că violează tratatele internaționale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Niamh Uí Bhriain, șefa Institutului pentru Viață de la Dublin (Life Institute), a declarat pentru LifeSiteNews: „Nu există niciun tratat internațional care recunoaște dreptul femeii de a-și ucide propriii copii nenăscuți. Nu poți pretinde că ești un protector al drepturilor omului și să faci campanie pentru curmarea brutală a vieții copiilor inocenți (…) Un adevărat răspuns progresist la criza de sarcină este să sprijini și să ajuți viitoarea mamă și pe copilul ei. Avortul… nu-și are locul într-o societate care respectă drepturile omului”.

Ea a mai adăugat: „Creștinii sunt decapitați în Siria, iar Amnesty International face campanie pentru introducerea avortului la cerere în Irlanda și El Salvador, sub pretextul că apără femeile. Au cheltuit deja peste un milion de dolari pe această campanie media. Au cumpărat publicitate și au strâns semnături și nimeni nu se poate lupta cu puterea lor financiară”.

Cu toate acestea, și Institutul pentru Viață a strâns peste 140.000 de semnături pe site-ul CitizenGo, cerându-le oamenilor să nu mai doneze pentru Amnesty International.

Până în 2007, această organizație, fondată de un convertit la catolicism, a fost neutră cu privire la chestiunea avortului, apoi a cerut decriminalizarea acestuia, dar fără a pretinde că avortul ar trebui să fie un drept al omului. Aceasta a făcut Biserica Catolică să întrerupă relațiile cu Amnesty International.

Avortul este delict penal în Irlanda, dar în 2014 a fost introdusă o clauză de excepție în cazul în care viața femeii este în pericol, inclusiv pe motive de suicid. Niamh Uí Bhriain spune însă că vechea lege, care pedepsea avortul cu închisoare pe viață, nu a fost folosită niciodată pentru a incrimina vreo femeie, ci doar persoana care îi făcea acesteia avort.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button