miracolul vieţii

În Irlanda un bebeluș minune supraviețuiește unui avort spontan și pilulei contraceptive

bebe

Le blog de Jeanne Smits, 6 iulie 2014

Megan este o fetiță grăsuță de 18 săptămâni care e perfect sănătoasă. Dar povestea venirii ei pe lume este o adevărată minune. De când medicii au urmărit aventura mamei sale, Michelle Hui, au fost de acord că ea trebuie să fi fost „binecuvântată”, căci copilul a supraviețuit unui avort spontan și pilulei contraceptive.

Michelle, 31 de ani, însărcinată în 6 săptămâni, se îndrepta spre gară pentru a merge la serviciu. Deodată, a început să sângereze puternic. Panicată, ea își sună soțul: „Sunt pe cale să pierd copilul!”. Ross Hui care se ocupa de ceilalți doi copii ai cuplului, Mya, de 4 ani și Noah, de 2 ani, nu a putut să-i lase pentru a veni să o ia. Ea s-a întors singură, apoi s-a dus la spitalul Rotunda din Dublin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cinci ecografii le-au permis medicilor să stabilească faptul că ea a pierdut definitiv copilul. Pentru a se asigura că uterul său este cu adevărat gol – în caz contrar ea ar fi riscat o infecție gravă – i-au prescris două pilule avortive și a rămas sub supraveghere până a doua zi.

Cu atât mai mult nu este vorba despre un avort voluntar ci de o îngrijire după un avort spontan, o măsură de precauție într-o situație în care copilul încetează să mai trăiască și a fost evacuat.

Michelle Hui povestește că era „devastată”. A doua zi seara, ea iese cu niște prieteni. Bea o sticlă și jumătate de vin. „Nu mai băusem niciodată atâta.” „Nu sunt o băutoare.” Fără îndoială, pentru ea și pentru soțul ei, chiar și la începutul sarcinii, nu este vorba despre un embrion sau un fetus pe care-l pierd ci despre un fiu sau o fiică…

Cu toate acestea, pentru a se asigura că totul mergea bine, medicii i-au cerut atunci lui Michelle să facă un test de sarcină – nu pentru că ea putea încă să fie însărcinată, ci pentru a verifica dacă au rămas cheaguri în uter. Test pozitiv. Se decide să se efectueze chiuretaj.

Atunci s-a produs minunea. O ultimă ecografie permite medicului să descopere ceea ce nu s-ar fi așteptat niciodată să vadă. El pleacă neîncrezător să caute un coleg mai experimentat. „Nu o să vă vina să credeți: se aude o bătaie de inimă” a spus el în sfârșit mamei, beată de fericire de data aceasta. Michelle însărcinată cu gemeni, pierduse unul dintre copii. Dar celălalt, în mod inexplicabil, a supraviețuit. Și a fost, probabil, ascuns la ecografiile din momentul avortului spontan, de către sânge și cheaguri care au creat o „umbră”, au explicat medicii. Ei nu-și explică de ce al doilea copil nu a fost văzut imediat, nici cum a supraviețuit pastilelor avortive.

Această bătaie mică de inimă a fost întâmpinată cu bucurie. Megan s-a născut pe 25 februarie, având aproape 3 kg și perfect normală.

„Ea este mica noastră minune”, asigură Michelle. „Noi am fost întotdeauna o familie puternică, dar această poveste ne-a făcut și mai puternici. Eu nu aș fi putut trece peste această încercare fără soțul meu și cei doi copii. Asta a fost incredibil de dificil, dar astăzi avem o fetiță scumpă și sănătoasă.

Traducere: Iulia Maria Iosif

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button