religie

IPS Nicolae: „Cetățenii români din America trebuie să contribuie la apărarea viitorului României prin votul DA la referendum”

IPS Nicolae, Mitropolitul celor două Americi, cheamă comunitatea românească de pe ambele continente americane și pe toți cei cărora le pasă de viitorul României să voteze DA la referendumul pentru căsătorie:


21 septembrie 2018

Preacucernici Părinți,
Iubiți frați și surori întru Domnul,

Vă adresez acest îndemn părintesc să participați la Referendumul organizat în 6-7 octombrie 2018 pentru modificarea Articolului 48 din Constituția României. Vă amintesc că am discutat acest subiect anul trecut cu prilejul Adunărilor de Protopopiat ale Arhiepiscopiei noastre din Statele Unite ale Americii.

Formularea propusă pentru Art. 48 pct. 1 din Constituția României este următoarea: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinţilor de a asigura creșterea, educaţia și instruirea copiilor.” Se înlocuiește astfel formularea echivocă ”între soți” cu precizarea ”între un bărbat și o femeie”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Familia este cea mai veche şi mai sfântă instituţie pe care o cunoaşte omenirea. În Cartea Facerii descoperim modul personal al zidirii omului: ”a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie. Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: Creşteţi şi vă înmulţiţi, umpleţi pământul şi-l supuneţi” (Facere 1, 26-28). Se precizează şi se întăreşte prin repetare că „a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; a făcut bărbat şi femeie”. Dintru început bărbatul şi femeia au fost creaţi spre comuniune de viaţă şi dragoste. Împlinirea creaţiei bărbatului şi a femeii a fost binecuvântarea de a creşte şi a se înmulţi. Copilul este rodul dragostei dintre bărbat şi femeie şi numai această dragoste aduce viaţa.

Formularea propusă pentru Art. 48 pct. 1 din Constituția României respectă familia așa cum a creat-o Dumnezeu și oferă șansa apărării viitorului copiilor și familiilor noastre. În acest sens, un număr de 14 state din Europa au adoptat reglementări constituționale prin care căsătoria este în mod explicit recunoscută ca uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie. România se poate alătura, prin votul cetățenilor ei, acestor state pentru a apăra valorile creștine ale Europei și rânduiala creației dumnezeiești.

Cetățenii români din America (credincioși ai parohiilor noastre, alți români creștini, toți românii cărora le pasă de țara în care s-au născut) trebuie să contribuie la apărarea viitorului României prin votul DA la referendum.

Vă îndemn așadar pe toți, preoți și credincioși, să participați la reverendumul organizat în Consulatele României și alte centre de votare, să explicați importanța acestui vot fraților români pe care îi întâlniți și să îi îndemnați și pe ei să voteze DA.

Îl rugăm pe Domnul să ne binecuvinteze și să ne întărească pe toți în această dorință de a ne apăra viitorul pe pământ și mântuirea în ceruri!

† Mitropolit Nicolae
al Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi
Sursa: Mitropolia celor două Americi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button