viaţa de familie

Învațați-vă copiii arta auto-controlului, spun experții neo-zeelandezi

Teenagers-drinking-alcoho-007

Grație noilor descoperiri, experții din Noua Zeelandă promovează cultivarea auto-controlului în rândurile copiilor. Mesajul lor este să începem acest lucru încă din fragedă copilărie, având astfel șansa de a-i salva de diferite dependențe, sărăcie și crimă.

Știu, veți spune că nu este nevoie de studii ca să descoperim ceea ce este, sau obișnuia să fie, bunul simț, dar nimeni în zilele noastre nu îndrăznește să vorbeasca despre virtuți ori caracter fără să îmbrace acest lucru în frumoasa haină a știintei.

Astfel, specialiștii din Noua Zeelandă demonstrează că obișnuințele din copilărie ale odraslelor noastre se reflectă în comportamentul lor ulterior.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În anii 1972-1973, cercetătorii Universitații din Dunedin au selectat aproximativ 1.000 de nou-născuți care ulterior au fost intervievați cu referire la diverse aspecte.

Iată ce arată rezultatele studiului:

Sănătatea fizică, dependența de alcool și de droguri, propriile venituri bănești și pornirile criminale din perioada de maturitate pot fi semnificativ prevăzute de modul în care se comportă copilul pâna la vîrsta de 11 ani.

Și acest lucru are implicații atît la nivel de individ cât și la nivel de țară.

Cercetătorul principal, Richie Poulton, spune că descoperirile ar putea explica paradoxul Noii Zeelande: rata înaltă a vătămarilor și a morților în rândurile adolescenților în cazul unei națiuni atît de dezvoltate, pașnice și cu simț etic.

(Cît de pașnică și etică este o națiune cu o rată de 64.000 de nașteri și 18.000 de avorturi, cu judecători care susțin că legea nu recunoaște dreptul la viața al unui copil nenăscut, este o chestiune de opinie).

El crede că acest lucru ar putea explica chiar și rata înaltă a împrumuturilor de stat.

Apetitul pentru împrumuturi al neo-zeelandezilor, aversiunea pentru economisire, la fel ca și nivelul scăzut de stăpânire a impulsurilor (de exemplu: abuzul față de copii), speculațiile cu privire la lipsa auto-controlului par inevitabile.

Verdictul a fost dat de consilerul de stat în domeniul știintific, Sir Peter Gluckman, în urma morții unui tânar în vârsta de 16 ani, elev al unei școli de top din Auckland care, la petrecerea de ziua de naștere a unui prieten, a consumat o întreaga sticlă de vodcă.

Noua Zeelandă, spune Sir Peter, a dezvoltat cele mai înalte rate ale suicidului și se află pe primele locuri la capitolul alcoolism și graviditate în rândul adolescenților.


Sursă:  MercatorNet

Traducere: Jechiu Olesea

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button