familie

„Inimile noastre sunt frânte”. În Norvegia, Barnevernet ia custodia permanentă a trei copii americano-lituanieni

Barnevernet a luat custodia permanentă a trei copii de la mama lor americană și tatăl lituanian.

Natalya Shutakova, cetățeancă americană care s-a mutat anul trecut din Atlanta, Georgia în Norvegia împreună cu soțul ei de origine lituaniană, Zigintas Aleksandravicius, au avut duminică întâlnirea finală cu copiii lor. De acum li se va permite să-și viziteze copiii doar de trei ori pe an.

Inimile noastre sunt frânte, nu-mi pot stăpâni lacrimile”, a spus a declarat Natalya pentru CBN News. „Este o zi teribilă, o nouă lovitură pentru familia noastră”.

Cei trei copii, Brigita, în vârstă de 11 ani, Nikita, de 9 ani și Elizabeth, de 7 ani, au fost luați din locuința lor de Barnevernet în mai, la mai puțin de un an după ce familia se stabilise într-un orășel la 100 km de Oslo.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Copiii au fost luați de autoritățile norvegiene imediat după ce fiica cea mare, Brigita, s-a supărat că i-a fost luat telefonul drept pedeapsă și a inventat o poveste la școală cum că ar fi abuzată în familie. De atunci, a recunoscut că a mințit și a înregistrat un clip video adresat judecătorului cazului în care mărturisește acest lucru, dar a fost trecut cu vederea.

„Acum îmi pare foarte rău. Îmi vreau mama și tatăl înapoi. Îmi vreau familia înapoi”, spune Brigita în clip.

„Pe 16 septembrie am prezentat clipul realizat de Brigita în fața instanței de judecată. În ziua următoare, telefonul ei era defect. Nu am nicio îndoială că acest lucru a fost făcut în mod intenționat pentru a o opri să mai facă aceste clipuri pe care le posta pe contul ei de Tiktok”, a spus Natalya.

Recent, Barnevernet a fost condamnată de CEDO pentru încălcarea dreptului la respectarea vieții private și de familie în cazul familiei Lobben. Mai sunt alte 26 de cazuri reclamate la CEDO împotriva autorității norvegiene pentru bunăstarea copiilor, Barnevernet, pentru luări abuzive de copii din familii.

Sursă: CBN News


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button