Infidelitate pe chat

infidelitate

Ceea ce începe ca un joc nevinovat poate ajunge să distrugă o familie.

Cineva a spus: „Infidelitatea nu este despre persoana cu care te culci, ci despre cea la care visezi”.

***

A sunat târziu, foarte târziu în seara aceea. Plângea foarte tare. Soţul ei de aproape şaizeci de ani o înşela cu o necunoscută. Da, o femeie pe care el nu o văzuse niciodată, dar de care era sigur că era îndrăgostit. Când ea şi-a dat seama care era situaţia, ei aveau o idilă nevinovată” pe internet de câţiva ani deja.  

La început coincidenţele au condus la conturarea unei prietenii. Pe măsură ce au trecut lunile, confidenţele i-au dus la un nivel de intimitate ridicat.  

Acum el şi ea, deşi sunt împreună zi de zi, par doi străini, pentru că mai există cealaltă, cea pe care nici unul dintre ei nu o cunoaşte, dar care i-a adus în această situaţie. O să mă duc să o cunosc, anunţă el cu glas răguşit şi adaugă: Ea ar veni doar dacă tu nu ai mai fi…” Cât de sfâşietoare e această frază! Într-un singur moment, aceste cuvinte o consumă mai mult decât a făcut-o cancerul cu care s-a luptat ani de zile.

 ***

Un prieten pe internet la 2000 km distanţă. Protagonista noastră este o femeie căsătorită, cu doi copii, credincioasă încă de când era mică. După câteva luni de îndrăgostire virtuală” a minţit ca să meargă să îl cunoască şi să petreacă o săptămână de neuitat, lăsându-i îngrijoraţi pe cei din familie (sub pretextul că merge să ajute o prietenă care suferise un accident). Dar cum minciuna are picioare scurte, totul s-a terminat cu o criză de cuplu, iar celălalt (de pe chat) a fost uitat cu totul pentru că aşteptările erau trecătoare.  

***

Un cuplu de nedespărţit, împărţeau totul: locul de muncă, intimitatea, prietenii. Totul era al amândurora, aparent nu existau secrete. Dar după atâtea experienţe de viaţă împreună, el a părăsit-o. Ea a venit tocmai din America Centrală ca să îl cunoască” pe prinţul care îi cucerise inima pe chat. El le-a prezentat soţiei şi copiilor iubita virtuală şi i-a părăsit. A plecat cu ea.

Cum era de aşteptat, după o idilă trecătoare, nu a mai rămas nimic. Erau doar doi necunoscuţi care au făcut o alegere de moment.

Familia? Ce familie? Reproşurile şi certurile s-au încheiat într-o încercare de reconciliere, iar puţina iubire care a mai rămas a fost îngropată într-un munte de suferinţă, decepţie şi adulter.

 ***

Un nou mod de a te îndrăgosti? Poate posibilitatea de a simţi că trăieşti şi de a face ca ca pasiunea din tinereţe să renască, dând falsa impresie că anii nu au trecut? O decizie luată pentru a evita senzaţia că viaţa trece pe lângă noi? Oare ne temem că ne vom vedea bătrâni şi terminaţi, fără a mai fi doriţi şi aşteptaţi de cineva? Oare nu ne dăm seama că este imposibil să te îndrăgosteşti de cineva pe care nu îl cunoşti? În orice caz, ne îndrăgostim de fapt de propriile noastre idealuri – ceea ce vrem noi să credem – mai degrabă decât de cealaltă persoană pe care nu o cunoaştem. Nu îşi dă seama nimeni că acea relaţie nevinovată poate să dezlănţuie o catastrofă?

Iată câteva pericole ale unei relaţii pe chat:

–         începe ca un joc nevinovat. O modalitate de a petrece timpul liber. O distracţie. Calmează neliniştile de peste zi şi oferă o altă perspectivă asupra problemelor. Cea mai bună recomandare este să se aibă grijă căci poate să se transforme într-o capcană periculoasă. Evitaţi confidenţele şi destăinuirile asupra vieţii voastre private. Nu încurajaţi iluziile pe care şi le face cealaltă persoană, pentru că deşi calculatorul va fi oprit, emoţiile vor continua să fie în priză”.

–         Nu este un apanaj al tinerilor. Să crezi că doar cei singuri navighează şi caută prietenie şi companie pe internet este o greşeală. Chatul nu are limite de vârstă şi permite trăirea fără constrângeri a fanteziilor imposibil de aplicat în alt mod. Putem să fim cine vrem şi să găsim în celălalt ce dorim. Chatul răpeşte uneori timpul dedicat serviciului sau activităţilor cotidiene, dar, mai rău, poate răpi din timpul alocat familiei şi persoanelor apropiate. Înainte era doar televizorul, acum concurenţa s-a diversificat, mijloacele de comunicare ne-au făcut să devenim muţi în casele noastre. E rău să conversezi pe chat? Nu, deloc. Dar când neglijăm priorităţile din viaţa noastră, atunci este dăunător.

–         De cele mai multe ori se termină rău. În cazurile pe care le-am gestionat, când relaţia se înfiripă între două persoane căsătorite, acea prietenie de pe chat care se dezvoltă s-a încheiat prin destrămarea familiilor, trădări, îndatorări din cauza cheltuielilor de deplasare în vederea cunoaşterii celuilalt ori note de plată telefonice colosale. Nimeni nu şi-a imaginat că acele mici conversaţii îi va conduce spre altă viaţă, de cele mai multe ori tristă şi mizerabilă, cu soţi răniţi şi familii distruse.

Încheiem cu următoarele consideraţii: a construi o relaţie pe chat este ca şi cum ai privi frumuseţea mării de pe marginea unei prăpăstii; nu lipseşte emoţia, dar riscul este letal, căci, deşi nu implică un contact fizic, este un adulter al emoţiilor.

Amintiţi-vă: „Infidelitatea nu este despre persoana cu care te culci, ci despre cea la care visezi”

Sursa: Desarrollo Cristiano

Traducere: Crina Dumitru

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 

, , , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns