familie

Indemnizația de creștere a copilului crește ușor. Ce schimbări apar în calculul acesteia

Guvernul României a adoptat o Ordonanță de urgență prin care indemnizația minimă de creștere a copilului s-a majorat de la 1.233 de lei la 1.250 de lei, începând cu 1 ianuarie 2018.

Indemnizația de creștere a copilului nu va mai fi raportată la salariul minim, ci la Indicele Social de Referință (ISR). În prezent, valoarea ISR este stabilită la 500 de lei, iar indemnizația va avea valoarea a 2,5 ISR.

Există de acum și un plafon maxim al acestei indemnizații lunare, stabilit la suma de 8.500 lei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere, nivelul indemnizației lunare se va majora cu 1.250 de lei, nu cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară, ca până acum.

Sursa: Agerpres


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button