Înainte de alegeri, preşedintele interimar PNL Raluca Turcan era pentru familia naturală. După alegeri, adoptă discursul activiştilor pentru „căsătoria” homosexuală

raluca-turcanu-0216_n

de Andrei Iosif

Deşi anul trecut se prezenta ca o adeptă a familiei tradiţionale şi un suporter al referendumului pentru căsătorie, susţinut în mod oficial de PNL, anul acesta Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, s-a răzgândit. Ea s-a abţinut la votul din plenul Camerei Deputaţilor asupra iniţiativei de revizuire a Constituţiei.

Turcan s-a numărat printre puţinii care au susţinut amendamentul depus de deputatul PNL Gabriel Andronache la respectiva iniţiativa cetăţenească, amendament care de fapt ar fi determinat redefinirea familiei ca instituţie care nu mai decurge din căsătorie.

Citată de Hotnews.ro, politiciana a declarat ca cetăţenii au dreptul suveran de a iniţia un referendum, iar parlamentarii au dreptul de a opera modificări la formularea propusă de cetăţeni. Ea şi-a mărturisit convingerea că textul iniţiativei cetăţeneşti „poate să fie mai bun”:

Vom încerca să facem amendamente pe textul iniţiativei cetăţeneşti… iar dacă aceste amendamente nu vor fi acceptate probabil ca unii senatori vor vota, aşa cum s-a întâmplat şi la Camera Deputatilor, pentru referendumul si initiativa cetateneasca cu textul propus de ei, altii probabil ca se vor abtine.

Cu acelaşi prilej, Turcan şi-a asumat şi pseudoargumentele folosite de activiştii pro-homosexualitate, care susţin că (1) demersul Coaliţiei pentru Familie restrânge presupusul drept universal la căsătorie şi (2) propune redefinirea familiei:

Cred ca trebuie mult mai multa precautie atunci cand printr-un entuziasm generalizat se incearca niste formule mai radicale care blocheaza acte normative in vigoare.

In momentul in care prin Constitutia Romaniei restrangi familia doar la casatoria dintre barbat si femeie inseamna ca automat va trebui sa se opereze modificari si pe celelalte legi in vigoare…

În ceea ce priveşte presupusul drept îngrădit de aşa-zisa definiţie restrictivă a căsătoriei, preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, s-a pronunţat în vara anului 2016:

Dreptul la căsătorie deocamdată în România nu este consacrat constituțional ca un drept fundamental.

Cât despre numărul de legi care vor fi modificate dacă românii votează în favoarea modificării propuse a Constituţiei, răspunsul este:

Zero legi modificate.

Coaliţia pentru Familie doar clarifică termenul de „soţi” din Constituţie pentru a face şi legea fundamentală să fie în deplin acord cu ceea ce se stipulează deja în Codul Civil.

Doamna Raluca Turcan, absolventă de studii economice şi de comunicare la SNSPA nu poate fi atât de inocentă încât să creadă că clarificarea termenului de „soţi” ca „bărbat şi femeie” va conduce la revizuirea a zeci şi sute de legi, aşa cum s-a întâmplat în Anglia anului 2014, când, după acceptarea „căsătoriei” între homosexuali, a fost necesară modificarea legilor şi cutumelor vechi de secole:

Citeşte aici despre acest demers grotesc al legiuitorului britanic:
Marea Britanie: Bărbaţii nu pot fi regine

 

Citeşte şi Silviu Dancu, scriitor: Care o fi acea situație ”mai bună” care ar fi afectată dacă se va face referendum? Familia e una, rudenia e alta. Got it?

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.