familiesfaturi pentru părinţisfaturi pentru tineri

În România au apărut cursuri la care copiii sunt învățați cum să se salveze singuri dacă sunt răpiți de pe stradă. Doi foști militari îi antrenează într-o tabără organizată în vârf de munte

În fiecare an, în România dispar peste cinci mii de copii. De cele mai multe ori sunt plecări voluntare, însă 60% dintre minorii care nu se întorc acasă ajung să fie exploataţi sau supuşi unor forme de abuz.

Doi foști militari români, cu experiență în teatrele de operații, au creat, de curând, o tabără în care îi învață pe cei mici cum să se apere singuri, arată un reportaj realizat de jurnaliștii de la Antena1.

Cei doi militari îi învață pe copii ce să facă în cazul în care ajung să fie răpiți. 200 de lei pe zi costă lecțiile predate în vârf de munte.

Este absolut important ca persoanele răpite să colaboreze și să căute soluții pentru a găsi o cale de scăpare. De la a reține detaii despre răpitor, până la un plan de evadare. Dacă poate fi câștigată încrederea răpitorului, există mai multe șanse, iar când apare momentul oportun „fugim într-un loc sigur și sunăm la 112”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: a1.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button