În Caraş-Severin, Poliţia şi Jandarmeria vor ajuta la identificarea copiilor nevaccinaţi – în loc să se identifice cauzele pentru care 53% dintre părinți nu și-au vaccinat copiii ROR

Consiliul Judeţean, Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică din judeţul Caraş-Severin au decis să pună la dispoziţia medicilor de familie baza de date a Direcţiei de Evidenţa Populaţiei şi sprijinul Poliţiei şi al Jandarmeriei pentru identificarea familiilor cu copii care trebuie vaccinaţi.

Motivația invocată este faptul că rata vaccinării ROR (rujeolă – oreion – rubeolă) în judeţul Caraş-Severin (47%) este sub nivelul naţional (88%).

Dacă Poliţia şi Jandarmeria vor sprijini identificarea copiilor nevaccinaţi, probabil că îi vor şi aduce – eventual cu forţa – la cabinetul medicilor?

Astfel de intervenții în forță sunt menite să mascheze disfuncționalități sistemice. O rată de 53% dintre părinți care nu își vaccinează copiii ROR arată fie că fie instituțiile medicale nu transmit corect mesajul către părinți, fie că părinții nu cred acest mesaj.

Este o iluzie să se considere că procentul părinților nepăsători pentru sănătatea copiilor poate ajunge în Caraș-Severin la 53%!

Soluția corectă nu este punerea poliției pe acești 53% dintre părinți, ci identificarea – științifică, nu după ureche – a motivelor pentru care 53% dintre părinți nu au vaccinat copiii ROR. Dacă comunicarea instituțiilor medicale este de vină, aceea să se îmbunătățească. Dacă părinți nu au încredere în vaccin, atunci să fie luată în considerare această poziție.

Surse:

Deschide uşa, creştine! Vaccinări făcute cu Poliția şi Jandarmeria!


http://www.euronews.com/2017/04/03/romania-and-italy-told-to-take-urgent-action-on-measles-outbreak


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.