La Craiova a avut loc simpozionul „Familia şi provocările ei actuale”

Conferinţă-Craiova

Basilica.ro, 05 mai 2017

Vreme de trei zile, în perioada 2-4 mai 2017, Centrul de restaurare, conservare şi vizualizare din strada Brestei, nr. 24, a găzduit lucrările Simpozionului Naţional Familia şi provocările ei actuale, informează site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Evenimentul organizat de Arhiepiscopia Craiovei, Facultatea de Teologie din Craiova, Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman şi Asociaţia Părinţi pentru copii – Oltenia, a adus împreună specialişti din mai multe domenii de activitate, cu toţii apologeţi ai familiei formate din: bărbat şi femeie.

Dacă în prima zi a întâlnirii au putut fi audiaţi membrii Coaliţiei pentru familie şi mai mulţi specialişti în drept şi jurisprudenţă, ultimele două zile au fost închinate teologiei şi pedagogiei creştine.

Astfel, miercuri, 3 mai, şirul conferinţelor a fost deschis de dr. Pavel Chirilă, reputat medic, profesor şi nu în ultimul rând promotor al conceptului de medicină creştină. Domnia sa a vorbit despre pericolele actuale care ameninţă familia tradiţională, precum şi despre patologiile biologice ce însoţesc depărtarea de la sensul creştin al acesteia.

A urmat pr. lect. univ. dr. Vasile Creţu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Iustinian Patriarhul din Bucureşti, care a prezentat referatul cu tema Revizuirea Constituției României pentru definirea familiei: argumente pro și contra. Tot de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, pr. lect. dr. Nicuşor Beldiman a vorbit celor prezenţi despre Familia creştină – temă prioritară pentru predicatorii români din secolul XX.

La rândul său, profesorul Radu Carp, de la Facultatea de Ştiinţe Sociale din Capitală, a încercat să ofere o definiţie juridică familiei, prin referatul Cum definim familia? Repere privind o dezbatere despre rolul religiei în spațiul public. Din partea Facultăţii de Teologie din Craiova a vorbit lect. dr. Mihai Iulian Constantinescu, abordând Diferența de gen – condiție fundamentală pentru căsătorie și cununie. O perspectivă juridico-canonică.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.