adopţie

Horia Brenciu vrea să mai adopte un copil: „Dacă ți-e dat să primești ceva, totul se poate împlini”

Horia Brenciu este căsătorit cu Alice Dumitrescu, cea care i-a fost de trei ori producător la trei show-uri și trei televiziuni diferite. Împreună, cei doi au patru copii, Andreea, Maria, Mina și Toma, cel din urmă fiind adoptat. Într-un interviu acordat Revistei VIVA!, artistul în vârstă de 47 de ani, care anul acesta a redevenit jurat la concursul televizat Vocea României, spune că își dorește o familie cât mai numeroasă:

„Oricând un copil, fată sau băiat, ar fi binevenit în familia mea. Mi-am dorit mulți moștenitori, să mă bucur de ei și chiar să fac ori excursii, ori să mă întâlnesc la Paște sau Crăciun, să mă bucur de sărbători împreună cu ei. Gândește-te că dacă ai sta singur sau chiar cu cineva într-o casă poate că lucrurile s-au duce, timpul s-ar scurge mai greu.”

(articolul contină mai jos)

Foto: Revista VIVA!

Surorile adoptive ale micului Toma l-au adoptat și ele imediat pe băiețel și se poartă foarte protector cu el.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

(articolul contină mai jos)

Iar Horia Brenciu le-a vorbit ziariștilor despre relația sa cu cel mic: „Toma e eroul tuturor. Sigur că feblețea lui e mama, dar, de când s-a făcut mai măricel, preferă să petreacă tot timpul cu mine, așa, ca-ntre băieți. Prima lecție de tenis, cu mine în postura de antrenor amator, a fost un spectacol total.”

(articolul contină mai jos)

El a mai sugerat că adopția, ca și nașterea de copii, ar fi un act realizat cu ajutorul proniei divine, ca și cum copilul și-ar alege părintele și nu invers:

[Toma] a venit la noi fără să căutam neapărat un copil. Dumnezeu ni l-a dat printr-un concurs de împrejurări favorabile. Atunci am înțeles, o dată-n plus, că, dacă ți-e dat să primești ceva, totul se poate împlini.”

Horia Brenciu a mai afirmat că este dispus să adopte încă un copil. El prezintă adopția ca pe un act de iubire: „Adopția este un proces complex. El are darul de a sonda cât de mult dorește un cuplu să iubească un copil. E greu, dar nu imposibil, iar când vezi copilul, nimic nu mai contează. Uiți de orice efort, supărare sau frustrare.”

Artistul a mai atras atenția că este important ca în România să se împământenească o cultură a adopției, pentru ca oamenii să adopte mai mulți copii. În același timp, paradoxal, el crede că aceasta se poate realiza cel mai bine acționând, adică adoptând:

„Eu cred că în România mai sunt multe lucruri la care trebuie să lucrăm. Adopția este, cu siguranță, unul dintre ele. Dar am decis de la o vreme să nu mă mai plâng și să acționez. Să nu mai aștept pe altcineva s-o facă și să fiu eu cel care trece la acțiune și face ceva concret.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


2 Comments

  1. Pentru că el este mai vizibil și poate fi un exemplu pentru alții. Nu e totuna sa adoptivă un copil când îți dorești și nu ai niciunul, că atunci când ai deja 3 copii și adopți unul pentru că simți că ai dragoste de oferit. E drept că și permite! Pentru asta e bine sa și scrie ! Multi își permit dar ori le e teamă, ori sunt prea egoiști. El este un exemplu bun !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button