reproducere asistată

Guvernul britanic finanțează o bancă de spermă pentru lesbiene și femeile singure

donor

 LifeSiteNews.com, 6 august 2014

Contribuabilii britanici vor avea în curând o bancă de spermă care le va permite lesbienelor și mamelor singure să dea naștere la copii fără implicarea unui tată.

După cum raportează The Daily Mail, pentru aproximativ 500$ femeile vor putea să găsească donori anonimi de spermă. Baza de date va permite căutări după o varietate de caracteristici, incluzând etnia, greutatea, religia și hobby-urile. Banca de spermă e finanțată cu mai mult de 120.000$ din banii contribuabililor, pe lângă cei aproximativ 200.000$ dați de National Gamete Donation Trust (NGDT).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În timp ce criticii precum fostul episcop anglican din Rochester, Michael Nazir-ALi, spun că această bancă pune binele copilului pe locul doi după preferințele părinților, directorul NCDG spune că răspunde cererilor venite din partea „cuplurilor de același sex și femeilor singure”. Laura Witjens spune, de asemenea, că „a devenit din ce in ce mai acceptabil să spui: nu am găsit bărbatul potrivit încă, nu mai vreau să îl aștept, dar vreau un copil.”

„Scopul”, spune Witjens, „este să avem un surplus de spermă astfel încât să fim capabili să punem pe picioare un serviciu pentru persoane precum femeile singure sau cuplurile homosexuale”.

Witjens a respins ideea că a nu avea tată afectează în mod negativ copilul și spune că banca de spermă guvernamentală le va ajuta pe femeile care altfel ar folosi surse private mult mai periculoase.

Într-o afirmație inclusă în articolul apărut în The Daily Mail, Nazir-Ali evidențiază panta alunecoasă a copiilor concepuți cu ajutorul băncii de spermă. El întreabă ce se va întâmpla „dacă procesul sarcinii și al nașterii ‘interferează’ cu rezultatul dorit? Acești copii vor fi apoi abandonați?”

„Conform cercetărilor, copiii se raportează diferit față de tați decât față de mame, iar acest lucru e important în dezvoltarea sensului propriei identități,” a adăugat Nazir Ali.

Lăudând părinții singuri care cresc copii, episcopul a spus că „există o mare diferență între a crește copii în lipsa tatălui din cauză că a murit sau fiindcă familia s-a destrămat, și a planifica de bună voie să aduci pe lume un copil care nu-și va cunoaște niciodată unul dintre părinții biologici și unde acest părinte nu va lua niciodată parte la creșterea acestor copii.”

The Daily Mail notează că un sfert din donatorii participanți așteptați vor fi persoane gay. Scopul lui Witjens este să găsească 1.000 de bărbați care să doneze spermă în următorii trei ani. Banca se așteaptă să le facă pe femeile care au nevoie de spermă să economisească sute de dolari.

Foto: http://www.freedigitalphotos.net

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button