Greva foamei la Bruxelles: Florin Barbu protestează că statul britanic i-a luat copiii cetățeni români, pentru a-i da spre adopție unui cuplu de homosexuali

florin

REALITATEA.NET, 21 mai 2016

Un român este de o săptămână în greva foamei în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului după ce serviciile sociale londoneze i-au luat ambii copii. Braşoveanul Florin Barbu s-a despărţit de soţie, dar a trăit şocul vieţii atunci când autorităţile britanice au decis să îi dea pe cei doi micuţi spre adopţie unui cuplu de homosexuali.

Drama lui Florin Barbu a început în anul 2014, atunci când Serviciile Sociale londoneze au început monitorizarea familiei sale ca urmare a unor reclamaţii ale vecinilor. În acea perioadă, braşoveanul se certa des cu soţia sa, iar ulterior a aflat că aceasta avea şi o aventură extraconjugală.

În sprijinul lui Florin Barbu a intervenit şi Ambasada României, care a propus Serviciilor Sociale să încredinţeze copiii bunicilor din partea mamei din România, cerere refuzată însă. Ulterior, braşoveanul a pierdut definitiv drepturile asupra fetiţei de 8 ani şi asupra băiatului de 5 ani. Asta după ce rapoartele Serviciilor Sociale au decis că mama micuţilor suferă de tulburări de personalitate. Nu se cunosc însă motivele pentru care copiii nu i-au fost încredinţaţi lui Florin Barbu. Acum, cei doi minori urmează să fie adoptaţi de un cuplu homosexual din Marea Britanie, în ciuda faptului că au doar cetăţenia română.

Decizia l-a înnebunit de durere pe Florin Barbu, care a intrat la 17 mai în greva foamei în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Acolo, el a fost vizitat de mai mulţi români, în timp ce alţii au anunţat un miting de susţinere a sa, organizat în faţa biroului premierului britanic în data de 28 mai.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.