familie

Greva foamei la Bruxelles: Florin Barbu protestează că statul britanic i-a luat copiii cetățeni români, pentru a-i da spre adopție unui cuplu de homosexuali

florin

REALITATEA.NET, 21 mai 2016

Un român este de o săptămână în greva foamei în fața Curții Europene a Drepturilor Omului după ce serviciile sociale londoneze i-au luat ambii copii. Brașoveanul Florin Barbu s-a despărțit de soție, dar a trăit șocul vieții atunci când autoritățile britanice au decis să îi dea pe cei doi micuți spre adopție unui cuplu de homosexuali.

Drama lui Florin Barbu a început în anul 2014, atunci când Serviciile Sociale londoneze au început monitorizarea familiei sale ca urmare a unor reclamații ale vecinilor. În acea perioadă, brașoveanul se certa des cu soția sa, iar ulterior a aflat că aceasta avea și o aventură extraconjugală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În sprijinul lui Florin Barbu a intervenit și Ambasada României, care a propus Serviciilor Sociale să încredințeze copiii bunicilor din partea mamei din România, cerere refuzată însă. Ulterior, brașoveanul a pierdut definitiv drepturile asupra fetiței de 8 ani și asupra băiatului de 5 ani. Asta după ce rapoartele Serviciilor Sociale au decis că mama micuților suferă de tulburări de personalitate. Nu se cunosc însă motivele pentru care copiii nu i-au fost încredințați lui Florin Barbu. Acum, cei doi minori urmează să fie adoptați de un cuplu homosexual din Marea Britanie, în ciuda faptului că au doar cetățenia română.

Decizia l-a înnebunit de durere pe Florin Barbu, care a intrat la 17 mai în greva foamei în fața Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Acolo, el a fost vizitat de mai mulți români, în timp ce alții au anunțat un miting de susținere a sa, organizat în fața biroului premierului britanic în data de 28 mai.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button