valorile familiei

Gravura „Maternitate” de Virgil Scripcariu s-a numărat printre darurile primite de Papă în România

Artistul plastic Virgil Scripcariu a donat gravura „Maternitate” pentru a reprezenta județul Ilfov în pleiada darurilor oferite Papei Francisc în timpul vizitei acestuia în România (foto sus).

Lucrarea reia un laitmotiv al artistului, exprimat atât în sculptură, cât și în gravurile sale: maternitatea și miracolul vieții. O lucrare similară cu gravura dăruită Papei, dar exprimată prin mijloacele sculpturii, este fântâna din fața Biserici Anglicane din București (Str. Pictor Arthur Verona). Ambele reprezintă o femeie însărcinată care calcă în picioare un balaur, în timp ce un prunc care se odihnește pe pântecele ei străpunge capul balaurului cu o lance.

Virgil Scripcariu, discipolul regretatului sculptor Vasile Gorduz, este unul dintre artiștii cel mai bine cotați ai momentului. De curând, a conceput și ansamblul sculptural care a decorat standul Marii Britanii la Târgul de Carte Bookfest 2019 de la București. Este căsătorit cu Adriana Scripcariu, coordonatoarea Școlii de la Piscu, județul Ilfov. Cei doi au condus numeroase proiecte de recuperare și promovare a patrimoniului local și au împreună șase copii.

Mai multe despre familia Scripcariu aici

Sursa: Facebook

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button