familiehomosexualitateMarxism cultural

„Gay Pride” 2017 la București: O ploaie homofobă strică planurile activiștilor anti-referendum

Foto: Casa Jurnalistului

Sâmbătă, 20 mai 2017, vremea a stricat planurile pentru parada homosexualilor la București, intitulată „marșul diversității”. O furtună s-a stârnit din senin, care a fost imediat urmată de o ploaie puternică ce a scăldat cele câteva zeci de manifestanți.

Ulterior, deoarece programul trebuia respectat, discursurile au fost scurtate. Printre vorbitori s-au numărat reprezentanți ai ambasadelor străine, o reprezentantă din Partidul Verzilor (de extremă stângă) din landul german Baaden-Wurtenberg și lect. univ. Oana Băluță, activistă feministă și susținătoare a platformei politice DEMOS (Claudiu Crăciun, de la platforma DEMOS, a participat și el). Evenimentului i s-a alăturat compania Google, care și-a pus logo-ul pe platforma mobilă de pe care s-au susținut discursurile.

Oana Băluță a susținut că inamicul numărul unu al democrației în România este Coaliția pentru Familie, al cărei demers de protejare a familiei naturale în Constituție ar reprezenta o limitare a drepturilor altora. Profesorul universitar a mai susținut și că, după limitarea drepturilor homosexualilor, vor fi vizate (tot de Coaliție, se subînțelege) și alte grupuri, fără însă a preciza clar la care anume se referă.

La paradă a fost văzuți și ambasadorul SUA (foto jos), precum și fostul ministru pentru dialog social Violeta Alexandru, care a participat și la ediția de anul trecut.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

18556087_1202165253245457_868252439858735419_n
Mai jos, Hans Klemm, alături de Florin Buhuceanu, liderul organizației pro-homoesexualitate ACCEPT:

klemm

Activistul pro-homosexualitate Vlad Viski a fost nevoit să le explice jurnaliștilor de ce Patriarhul României este un alt „inamic” al drepturilor omului și ce înseamnă pancarta cu inscripția:

Daniele, nu uita, va veni și vremea ta.

Cel mai bine s-a simțit la eveniment Floarea Dragomir, alias Floricica Dansatoarea:

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button