„Gay Pride” 2017 la Bucureşti: O ploaie homofobă strică planurile activiştilor anti-referendum

Foto: Casa Jurnalistului

Sâmbătă, 20 mai 2017, vremea a stricat planurile pentru parada homosexualilor la Bucureşti, intitulată „marșul diversității”. O furtună s-a stârnit din senin, care a fost imediat urmată de o ploaie puternică ce a scăldat cele câteva zeci de manifestanţi.

Ulterior, deoarece programul trebuia respectat, discursurile au fost scurtate. Printre vorbitori s-au numărat reprezentanţi ai ambasadelor străine, o reprezentantă din Partidul Verzilor (de extremă stângă) din landul german Baaden-Wurtenberg şi lect. univ. Oana Băluţă, activistă feministă şi susţinătoare a platformei politice DEMOS (Claudiu Crăciun, de la platforma DEMOS, a participat şi el). Evenimentului i s-a alăturat compania Google, care şi-a pus logo-ul pe platforma mobilă de pe care s-au susţinut discursurile.

Oana Băluţă a susţinut că inamicul numărul unu al democraţiei în România este Coaliţia pentru Familie, al cărei demers de protejare a familiei naturale în Constituţie ar reprezenta o limitare a drepturilor altora. Profesorul universitar a mai susţinut şi că, după limitarea drepturilor homosexualilor, vor fi vizate (tot de Coaliţie, se subînţelege) şi alte grupuri, fără însă a preciza clar la care anume se referă.

La paradă a fost văzuţi şi ambasadorul SUA (foto jos), precum şi fostul ministru pentru dialog social Violeta Alexandru, care a participat şi la ediţia de anul trecut.

18556087_1202165253245457_868252439858735419_n
Mai jos, Hans Klemm, alături de Florin Buhuceanu, liderul organizaţiei pro-homoesexualitate ACCEPT:

klemm

Activistul pro-homosexualitate Vlad Viski a fost nevoit să le explice jurnaliştilor de ce Patriarhul României este un alt „inamic” al drepturilor omului şi ce înseamnă pancarta cu inscripţia:

Daniele, nu uita, va veni şi vremea ta.

Cel mai bine s-a simţit la eveniment Floarea Dragomir, alias Floricica Dansatoarea:

 

, , , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns