teoria genului

FOTO. Zeci de mii de croați au manifestat la Zagreb împotriva Convenției de la Istanbul

Sâmbătă, 24 martie 2018, zeci de mii de persoane (40.000 conform organizatorilor) au protestat pe străzile din Zagreb, capitala Croației, față de decizia guvernului croat de a trimite Parlamentului spre ratificare un document european controversat.

Este vorba despre „Convenția Consiliului Europei privind prevenirea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie și combaterea acestor fenomene“, cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul. Aceasta prezintă genul ca simplu construct social, fără legătură cu sexul biologic, și cere măsuri de educare a populației pentru acceptarea acestei redefiniri.

Marșul a fost organizat de inițiativa civilă „Croația împotriva Convenției de la Istanbul”, formată din mai multe organizații civice, și susținut de Conferința Episcopală Croată, care și-a exprimat în repetate rânduri poziția cu privire la Convenția de la Istanbul.

Cu ocazia mitingului, Arhiepiscopia Catolică de Zagreb a făcut publică o declarație în care se spune:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Credincioșii sunt chemați să depună mărturie în mod public cu privire la identitatea lor creștină, mai ales când este vorba de chestiuni morale fundamentale legate de individ, familie și societate în ansamblu. În acest sens, reafirmăm că Arhidieceza Zagreb, ca o instituție a Bisericii Catolice condusă de Papa Francisc, susține toate eforturile credincioșilor de a construi o societate justă și de a proteja demnitatea umană a fiecărui bărbat și femeie și familia – celula de bază a societății și a Bisericii”.

FOTO

TAG: Convenția de la Istanbul

Citește și FOTO. Mii de demonstranți au protestat pașnic la Kiev împotriva „dictaturii homosexuale”, cerând sistarea măsurilor de introducere în Ucraina a prevederilor Convenției de la Istanbul

Citește și Trei petiții online le cer Guvernului, Parlamentului și Președinției Ucrainei să nu adopte în legislația țării ideologia genului promovată de Convenția de la Istanbul

Citește și Letonia respinge și ea ideologia feminismului „gender” și refuză semnarea Convenției de la Istanbul

Citește și Letonia respinge și ea ideologia feminismului „gender” și refuză semnarea Convenției de la Istanbul

Citește și Episcopii Catolici din Croația au îndemnat parlamentarii să nu ratifice Convenția de la Istanbul: „Nu poate exista o promovare autentică a demnității umane fără respectarea datelor firești ale naturii umane”

Citește și AFP: Bulgaria nu mai ratifică controversata Convenție de la Istanbul

Citește și Episcopii lituanieni despre Convenția de la Istanbul: „Este inacceptabil să transformăm prevenirea violenței în vehicul ideologic pentru scopurile unor grupări care se opun specificului național și intereselor vitale ale țării”

Citește și Președintele Macedoniei despre Convenția de la Istanbul: „Introducerea unei noi înțelegeri a noțiunii de gen fără dezbatere publică va duce la toleranță impusă, fără respect real pentru diversitate”

Citește și Actualul guvern slovac va include în legislație prevederile despre violența împotriva femeii fără să ratifice Convenția de la Istanbul. IATĂ DE CE

Citește și Liderii religioși din Bulgaria: Sub pretextul protejării femeilor și copiilor împotriva violenței, Convenția de la Istanbul desparte noțiunea de gen de sexul biologic

Citește și VIDEO. Penalizăm opiniile pro-viață? Eurodeputatul Steven Woolfe (UK) despre Convenția de la Istanbul ratificată de Parlamentul UE: O legiferare a delictului de opinie. Mâine ce opinie va fi interzisă?


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button