criza de sarcină

FOTO, VIDEO. Un preot a ridicat la TECHIRGHIOL un așezământ cu 50 de locuri pentru pruncii abandonați și mamele în dificultate

de Redacția Stiripentruviata.ro

Arhidiaconul Claudiu Banu, care slujeşte la Parohia „Sfântul Mina” din Parcul Tăbăcărie din Constanţa, a ridicat la Techirghiol, din donaţii, un aşezământ pentru copii abandonaţi și mame în criză de sarcină sau victime ale violenței domestice, informează adevarul.ro.

Investiţia a început la 1 octombrie 2015 şi a fost ridicată doar din sponsorizări şi donaţii, până acum fiind cheltuiţi 300.000 de euro. Claudiu Banu spune că mai are nevoie de doar 200.000 de lei, dar că nu se teme că nu va reuşi să finalizeze lucrarea sa de suflet.

„Suntem la finisaje. Mai avem de montat gresia pe holuri şi la parter, prize i să dăm exteriorul cu vopsea decorativă. Mobilierul este deja în lucru. Mi-aş dori ca de Paşte să-l inaugurăm“, spune părintele arhidiacon.

În clădire îşi vor putea găsi adăpost pe o perioadă nedeterminată, între 30 şi 50 de persoane, în funcţie de necesităţi. „Avem 9 garsoniere şi 3 apartamente. Fiecare dispune de o bucătărie proprie şi vom amenaja şi un loc de joacă pentru cei mici. Tot în centru vom avea şi un cabinet medical“, spune Claudiu Banu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Serviciile medicale și de îngrijire vor fi asigurate pe bază de voluntariat. Până acum, s-au înscris deja 14 voluntari. Spaţiul va fi păzit şi vor fi montate 40 de camere video pentru siguranţa beneficiarilor.

Părintele Claudiu Banu spune că ideea i-a venit după o vizită la o maternitate unde a văzut nou-născuți abandonați. Gândindu-se câtă bucurie îi dăruiesc propriii lui copii, s-a întrebat ce ar putea face pentru pruncii nedoriți. Și astfel a ajuns să ridică „un palat” pentru cei abandonați.

El crede că sprijinul nevăzut l-a primit de la părintele Arsenie Papacioc, pe care l-a cunoscut din copilărie, alături de care a slujit uneori la Sfânta Liturghie și al cărui mormânt din Constanța îl vizitează frecvent.

Cel mai important sprijin material pentru proiect a venit de la un creștin anonim care a donat terenul pentru actuala construcție.

Donează!

1. Prin Declarația 230 (un procent din impozitul pe profit)

2. Donații în numerar la pangarul Bisericii „Sf. Mina” din Constanța (Parc Tăbăcărie). Se va elibera chitanță.

3. Donații anonime se pot face în cutia special amenajată tot în Biserică (întrebați personalul Bisericii).

4. În contul bancar al parohiei, cea care construiește și este administrator al acestui proiect deschis la Banca Românească, RO31 BRMA 0140 0141 0230 0000

Mai multe informații pe pagina de Facebook a părintelui Claudiu Banu.

VIDEO

Galerie FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button