FOTO & VIDEO: Marșul pentru familie de la Iași, ediția 2016

119_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_81_0

La cea de a treia ediție a Marșului pentru Familie de la Iași au participat pe 12 iunie, aproximativ 3.000 de persoane venite din județele Iași, Neamț și Botoșani să susțină familia naturală, cea formată dintr-un bărbat, o femeie și copiii lor.

Marșul, care a fost organizat de Asociația „Familia Tradițională” și Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, a reunit tineri care își doresc o familie, dar și familiști cu copii, printre care și familii numeroase din regiune.

„Susținem familia formată din tată, mamă și copii. Încercăm să readucem în prim-planul familiei valorile tradiționale, dar când vorbim de aspectul tradițional, nu ne referim la elementul arhaic, ci la ceea ce este firesc în familie: dragostea jertfelnică, respectul reciproc între soț și soție, responsabilitate, comuniune. Pericolele vin atât din interiorul familiei, cât și din exteriorul acesteia. (…) În cadrul «Săptămânii pentru Familie» am avut și o serie de ateliere în care participanții au învățat ce este respectul reciproc, care sunt rolurile tatălui și a mamei în familie, cum să traducem copilului ceea ce face tatăl sau mama în familie. Noi credem în viitorul familiei; ceea ce este firesc, rămâne firesc”, a declarat, citat de Doxologia.ro dr. Eugen Gazzi, președinte al Asociației „Familia Tradițională”.

Cosmin Brânză, referent în cadrul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor și co-organizator al evnimentului, a explciat: „Ediția din acest an este dedicată modificării Articolului 48 – Patrimoniul Familiei din Constituția României. (…) Nu promovăm un mesaj al urii, ci un mesaj al bucuriei și al unei bune viețuiri în cetate”.

VIDEO:

FOTO de la Marșul pentru Familie, Iași, 12 iunie 2016:

74_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_49_1

51_marsul_pt_familie_2016_foto_silviu_cluci_17_1

44_marsul_pt_familie_2016_foto_silviu_cluci_12_1

109_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_73_0

93_marsul_pt_familie_2016_foto_silviu_cluci_38_0

94_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_63_0

 

,

No comments yet.

Lasă un răspuns