familievalorile familiei

FOTO & VIDEO: Marșul pentru familie de la Iași, ediția 2016

119_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_81_0

La cea de a treia ediție a Marșului pentru Familie de la Iași au participat pe 12 iunie, aproximativ 3.000 de persoane venite din județele Iași, Neamț și Botoșani să susțină familia naturală, cea formată dintr-un bărbat, o femeie și copiii lor.

Marșul, care a fost organizat de Asociația „Familia Tradițională” și Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor, a reunit tineri care își doresc o familie, dar și familiști cu copii, printre care și familii numeroase din regiune.

„Susținem familia formată din tată, mamă și copii. Încercăm să readucem în prim-planul familiei valorile tradiționale, dar când vorbim de aspectul tradițional, nu ne referim la elementul arhaic, ci la ceea ce este firesc în familie: dragostea jertfelnică, respectul reciproc între soț și soție, responsabilitate, comuniune. Pericolele vin atât din interiorul familiei, cât și din exteriorul acesteia. (…) În cadrul «Săptămânii pentru Familie» am avut și o serie de ateliere în care participanții au învățat ce este respectul reciproc, care sunt rolurile tatălui și a mamei în familie, cum să traducem copilului ceea ce face tatăl sau mama în familie. Noi credem în viitorul familiei; ceea ce este firesc, rămâne firesc”, a declarat, citat de Doxologia.ro dr. Eugen Gazzi, președinte al Asociației „Familia Tradițională”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cosmin Brânză, referent în cadrul Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor și co-organizator al evnimentului, a explciat: „Ediția din acest an este dedicată modificării Articolului 48 – Patrimoniul Familiei din Constituția României. (…) Nu promovăm un mesaj al urii, ci un mesaj al bucuriei și al unei bune viețuiri în cetate”.

VIDEO:

FOTO de la Marșul pentru Familie, Iași, 12 iunie 2016:

74_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_49_1

51_marsul_pt_familie_2016_foto_silviu_cluci_17_1

44_marsul_pt_familie_2016_foto_silviu_cluci_12_1

109_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_73_0

93_marsul_pt_familie_2016_foto_silviu_cluci_38_0

94_marsul_pt_familie_2016_foto_oana_nechifor_63_0

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button