criza de sarcinăsarcină

FOTO. Dallas, Texas: Așa a fost la „Deep in the HEART”, cea mai mare conferință internațională a centrelor de sprijin în criza de sarcină

La a 48-a ediție a Conferinței Anuale Heartbeat International, intitulată „Deep in the HEART” („În adâncul inimii”), au participat delegați din zeci de țări și reprezentanți ai organizațiilor americane de sprijin în criza de sarcină. Acestea sunt în SUA numeroase și foarte specializate: consiliază adolescenții să-și trăiască în mod responsabil viața și în planul relațiilor intime, ajută bărbații să primească și să sprijine copiii apăruți în viața lor sau viața altor copii nenăscuți, consiliază victimele abuzului sexual și ale traficului de persoane, oferă cămine maternale pentru femeile însărcinate lipsite de sprijinul angajatorului, al partenerului și al familiei.

Din România, la eveniment a participat și Alexandra Nadane (foto jos), Director Executiv la Centrul de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București, primul astfel de centru din România acreditat pe lângă Ministerul Muncii și afiliat la rețeaua Heartbeat International.

(articolul continuă mai jos)

Alexandra Nadane, care a primit la acest eveniment Premiul „Heart of Future”, acordat pentru deschizătorii de drum în acțiunea pro-viață și pro-femeie, a scris pe Facebook:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ce au făcut americanii din anii ’70 până acum pe zona pro-viată? Multe. În poze câteva exemple: rețea de centre de găzduire pentru femeile în criză de sarcină, organizații de sprijin pentru adopție și instrumente de lucru profesioniste pentru centre – traininguri, sprijin pentru promovare, dezvoltare, programe informatice și servicii de consultanță, metode de fundraising.

Broșura de prezentare a evenimentului aici.

Alexandra Nadane între Mary Peterson (stânga), președinta coaliției căminelor maternale din SUA, și Peggy Hartshorn, fondatoarea Heartbeat International. Cele două au susținut în 2017 la București o formare națională pentru cei care salvează mame și copii de trauma avortului.

Din cele aproape 3.000 de clinici pro-viață și centre de sprijin în criza de sarcină existente în SUA, 1.300 sunt deținute de rețeaua Heartbeat International. Prin afiliere, din rețea mai fac parte tot pe atâtea centre din 62 de țări situate de pe toate continentele. Numărul total de centre din rețeaua globală Heartbeat International este de aproximativ 2.600. Heartbeat International a fost fondat în anii 1970 de soții Michael și Peggy Heartshorn în statul Ohio, SUA. Cei doi au preluat și au dus la un nou nivel fosta rețea Alternatives to Abortion International (AAI), creată de medicul obstetrician John Hillabrand și o refugiată din Germania nazistă, Lore Maier. Într-un an, numai în SUA, centrele Heartbeat salvează de la avort aproximativ 160.000 de copii nenăscuți (aproximativ un copil la fiecare patru minute!), ceea ce reprezintă peste jumătate din numărul total de copii americani salvați de la avort prin activitatea acestui tip de centre.

FOTO. Cum a fost la cea mai mare conferință internațională a centrelor de sprijin în criza de sarcină

Evenimentul a fost deschis de Parada Națiunilor, în care reprezentanții centrelor de criză de sarcină au urcat pe scenă cu steagul țării lor.
Alexandrei Nadane i s-a decernat Premiul „Heart of Future”
Reprezentanții centrelor de criză de sarcină din țările participante la eveniment
Angajații Heartbeat International

Galerie foto: Parada steagurilor

Galerie foto: Standurile organizațiilor americane

http://familynews.ro/dallas-texas-alexandra-nadane-receives-heartbeat-internationals-heart-of-future-award-for-promoting-help-in-pregnancy-crisis-in-romania-and-eu/



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button