Fost angajat de la Old Vic Theatre despre Kevin Spacey: „Am fost toţi implicaţi în muşamalizare. Ce mă supără este ipocrizia cu care se pretinde că nu se ştia”

După ce un actor l-a acuzat pe Kevin Spacey că l-a hărţuit sexual când avea doar 17 ani, au apărut foarte multe mărturii care arată că la Old Vic theatre din Londra, unde superstarul hollywoodian era director artistic în anii 2000, se cunoştea prea bine obiceiul acestuia de a hărţui insistent şi grosolan tineri – inclusiv minori.

Actori precum Robert Cavazos, dar şi foşti angajaţi ai teatrului respectiv au declarant public că Spacey îi pipăia pe neaşteptate pe bărbaţi în zona genitală sau îi invita pe tineri să discute despre cariera lor, în sala goală a teatrului, pe scena pe care era întinsă o cină la lumina lumânărilor.

Un fost angajat al teatrului Old Vic, care a dorit să rămână anonim, a declarat pentru The Guardian:

Am fost toţi implicaţi în muşamalizare. L-am văzut de multe ori cu ochii mei pipăind bărbaţi în tot felul de contexte… Profita de statutul său… Ceea ce mă supără cel mai mult este ipocrizia cu care … se pretinde că nu se ştia.

Rebecca Gooden, care a făcut practică la teatrul respectiv în 2010, spune că poveştile despre celebrul actor american erau de notorietate şi din această cauză nici nu erau angajaţi tineri băieţi care să lucreze ca personal administrativ:

Am fost informată că nu am voie să nu vorbesc despre aceasta. Mi-e scârbă că teatrul a ales să pretindă cu nu se ştia nimic.

Între timp, mărturiile de la foste victime ale hărţuirii curg: un barman din Sussex, Marea Britanie, a pretins că actorul i-a oferit un ceas scump pentru a-l convinge să nu vorbească despre un incident în care vedeta îl implicase. La fel şi un englez anonim, care a declarat telefonic la BBC că, pe vremea când era adolescent, a fost ademenit să doarmă pe o canapea din apartamentul superstarului, iar acesta a venit şi l-a îmbrăţişat în toiul nopţii, în somn.

Sursa: The Guardian

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns