adopţie

Forțați de statul comunist chinez să avorteze fetița, părinții au ales să o nască și să o abandoneze, alături de un bilet, care a făcut ca ei să o întâlnească peste 20 de ani

Podul Rupt din provincia chineză Hangzhou este o atracție turistică majoră. Din 1998 încoace, printre zecile de milioane de turiști care vin anual aici, pe Lacul de Vest, se numără, o dată pe an, și  Xu Lida, un bărbat firav care scrutează o zi întreagă mulțimea, parcă în așteptarea unui chip familiar de mult pierdut. Nu vine în orice zi, ci doar pe 7 iunie, zi specială în China, dedicată în mod tradițional întâlnirii cu cei dragi, relatează Asia One.

Xu Lida și soția sa, Fenxiang, s-au căsătorit în 1992 și au avut o fetiță. Deși în China era în vigoare politica copilului unic, care interzicea să aibă al doilea copil, ei și-au dorit mereu să îi mai dea fetiței un frate sau o soră. Când Fenxiang a rămas din nou însărcinată, prin 1996, cei doi s-au hotărât să înfrunte riscul de amendă, confiscarea averii, avort forțat și sterilizare și să păstreze cel de al doilea copil.

Fenxiang era însărcinată în cinci luni când autoritățile comuniste au aflat și i-au pus în vedere să avorteze, altfel au amenințat că le demolează casa. Fenxiang povestește: „Viața copilului era deja formată. Nu l-am putut avorta”. Cei doi au fugit, efectiv, de acasă, pribegind din loc în loc până când mamei i-a sosit sorocul. A născut o fetiță pe o barcă, în mijlocul unui râu.

Părinții nu au păstrat copilul decât trei zile, apoi l-au sărutat și l-au lăsat într-o piață de legume și fructe, cu un bilețel în care au scris:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dacă Dumnezeu ține la noi și îți pasă și ție de noi, hai să ne întâlnim pe Podul Rupt de pe Lacul de Vest din Hangzhou în dimineața zilei de 7 iulie, peste 10 sau 20 de ani.

Institutul de Asistență Socială din Suzhou a preluat copilul, iar peste un an fetița a fost adoptată de Ruth și Ken Pohler, o familie din statul american Michigan. Părinții adoptivi au primit și biletul de la părinții biologici care fusese găsit alături de fetiță. Faptul că au dat biletul familiei adoptive este o adevărată minune, având în vedere regimul comunist din China. Dar Dumnezeu face minuni cu cei care se luptă pentru viața copiilor nenăscuți, ca acești părinți care au riscat mult, chiar și propria viață!

În anii care au urmat,  Xu Lida se ducea an de an la Podul Rupt, în speranța că fiica lui ar putea apărea mai devreme la întâlnire.

Prin 2007, părinții adoptivi au reușit să îi contacteze pe părinții biologici din China și să le transmită că fetița lor, pe care o numiseră Kati, este bine, dar ei nu i-au spus asta. Când a împlinit 20 de ani, Kati a început să se intereseze din ce în ca mai mult despre nașterea ei și familia biologică. Ruth și Ken i-au povestit despre părinții din cealaltă parte a lumii și i-au dat biletul. Atunci le-a părut rău că nu îi spuseseră mai devreme.

Pe 7 iulie 2017, întâlnirea la care Xu Lida și Fenxiang speraseră și pe care o propuseseră cu două decenii în urmă a avut loc. Kati a fost foarte dornică să îi cunoască. BBC a filmat întâlnirea, care a fost foarte emoționantă (foto sus).

„Au fost o mulțime de clipe în care am înțeles cât de mult țin la mine. Mă simt copleșită de iubire. Știu că și părinții mei adoptivi mă iubesc, iar acum am toată această dragoste despre care nici măcar nu știam că exista”, a declarat Kati.

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button