Forţaţi de statul comunist chinez să avorteze fetiţa, părinţii au ales să o nască şi să o abandoneze, alături de un bilet, care a făcut ca ei să o întâlnească peste 20 de ani

Podul Rupt din provincia chineză Hangzhou este o atracţie turistică majoră. Din 1998 încoace, printre zecile de milioane de turişti care vin anual aici, pe Lacul de Vest, se numără, o dată pe an, şi  Xu Lida, un bărbat firav care scrutează o zi întreagă mulţimea, parcă în aşteptarea unui chip familiar de mult pierdut. Nu vine în orice zi, ci doar pe 7 iunie, zi specială în China, dedicată în mod tradiţional întâlnirii cu cei dragi, relatează Asia One.

Xu Lida şi soţia sa, Fenxiang, s-au căsătorit în 1992 şi au avut o fetiţă. Deşi în China era în vigoare politica copilului unic, care interzicea să aibă al doilea copil, ei şi-au dorit mereu să îi mai dea fetiţei un frate sau o soră. Când Fenxiang a rămas din nou însărcinată, prin 1996, cei doi s-au hotărât să înfrunte riscul de amendă, confiscarea averii, avort forţat şi sterilizare şi să păstreze cel de al doilea copil.

Fenxiang era însărcinată în cinci luni când autorităţile comuniste au aflat şi i-au pus în vedere să avorteze, altfel au ameninţat că le demolează casa. Fenxiang povesteşte: „Viaţa copilului era deja formată. Nu l-am putut avorta”. Cei doi au fugit, efectiv, de acasă, pribegind din loc în loc până când mamei i-a sosit sorocul. A născut o fetiţă pe o barcă, în mijlocul unui râu.

Părinţii nu au păstrat copilul decât trei zile, apoi l-au sărutat şi l-au lăsat într-o piaţă de legume şi fructe, cu un bileţel în care au scris:

Dacă Dumnezeu ţine la noi şi îţi pasă şi ţie de noi, hai să ne întâlnim pe Podul Rupt de pe Lacul de Vest din Hangzhou în dimineaţa zilei de 7 iulie, peste 10 sau 20 de ani.

Institutul de Asistenţă Socială din Suzhou a preluat copilul, iar peste un an fetiţa a fost adoptată de Ruth şi Ken Pohler, o familie din statul american Michigan. Părinţii adoptivi au primit şi biletul de la părinţii biologici care fusese găsit alături de fetiţă. Faptul că au dat biletul familiei adoptive este o adevărată minune, având în vedere regimul comunist din China. Dar Dumnezeu face minuni cu cei care se luptă pentru viaţa copiilor nenăscuţi, ca aceşti părinţi care au riscat mult, chiar şi propria viaţă!

În anii care au urmat,  Xu Lida se ducea an de an la Podul Rupt, în speranţa că fiica lui ar putea apărea mai devreme la întâlnire.

Prin 2007, părinţii adoptivi au reuşit să îi contacteze pe părinţii biologici din China şi să le transmită că fetiţa lor, pe care o numiseră Kati, este bine, dar ei nu i-au spus asta. Când a împlinit 20 de ani, Kati a început să se intereseze din ce în ca mai mult despre naşterea ei şi familia biologică. Ruth şi Ken i-au povestit despre părinţii din cealaltă parte a lumii şi i-au dat biletul. Atunci le-a părut rău că nu îi spuseseră mai devreme.

Pe 7 iulie 2017, întâlnirea la care Xu Lida şi Fenxiang speraseră şi pe care o propuseseră cu două decenii în urmă a avut loc. Kati a fost foarte dornică să îi cunoască. BBC a filmat întâlnirea, care a fost foarte emoţionantă (foto sus).

„Au fost o mulţime de clipe în care am înţeles cât de mult ţin la mine. Mă simt copleşită de iubire. Ştiu că şi părinţii mei adoptivi mă iubesc, iar acum am toată această dragoste despre care nici măcar nu ştiam că exista”, a declarat Kati.

VIDEO


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.