avort

Formația de rock U2 este pro-avort: își îndeamnă compatrioții să voteze pentru retragerea protecției constituționale oferită de Irlanda copiilor nenăscuți

Miercuri, 2 mai 2018, pe paginile oficiale de Twitter și Facebook ale formației U2 a fost postat un afiș cu o inimă în mijlocul căreia era scris: „Respinge [Amendamentul] 8”.

Este vorba despre Amendamentul 8, votat prin referendum de cetățenii irlandezi în 1983. Acesta asigură protecție constituțională copilului nenăscut, astfel încât, la ora actuală, în Irlanda se induce avortul doar atunci când viața femeii însărcinate este în pericol.

În ultimii ani, datorită laxității legii referendumului în Irlanda, activiștii pro-avort au reușit să obțină organizarea, pe 25 mai 2018, a unui nou referendum care să repună în discuție amendamentul votat în 1983. Ei speră ca amendamentul să fie respins și au o campanie foarte puternică, finanțată de organizații ale magnatului american George Soros, pe care documentele WikiLeaks îl arătau foarte interesat de schimbarea legii avortului în această țară.

Pentru o parte din fanii U2, susținerea cauzei pro-avort de către legendarii rockeri a venit ca o surpriză neplăcută, mai ales că aceștia au susținut de-a lungul timpului cauze nobile și au făcut multe concerte caritabile. Solistul formației, Bono, a declarat repetat că este creștin și, într-un interviu din 2013, a vorbit despre Iisus, creștinism și eradicarea sărăciei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O publicație irlandeză spune că U2 pierd „cohorte” de fani din cauza recentei lor poziționări în chestiunea Amendamentului 8. Redăm câteva comentarii mai reprezentative culese de la postarea lor de pe Facebook:

Nicole Lam Wow. Unfollow. A voastră admiratoare de-o viață
P. S. Regret timpul petrecut la spectacolele voastre. Mi se părea că formația susținea drepturile omului.

Michael Dahmke Pentru o formație pe care o respect profund și care a fost în avangarda luptei pentru drepturile omului, poziția U2 este cât se poate de greșită în această chestiune. Uciderea oamenilor nu este niciodată o soluție.
Noi abandonăm aceste femei.

John N Laura Ce vulgar.
Am plătit literalmente mii de dolari pe bilete la concertele voastre, entuziasmat să văd o formație de rock de activiști creștini pentru drepturile omului care făceau o treabă grozavă. Acum sprijiniți drepturile omului, mai puțin ale omului mic, care are nevoie de ceva timp și iubire.
Voi nu reprezentați iubirea, nu reprezentați decât o porcărie împăunată („self righteous horrible bull###t”)
[…] În mod clar, you still haven’t found what your looking for, erați mai aproape de a găsi ce căutați prin anii 80. […]

Daniel Oliveira Uciderea de copii nu ar trebui să fie un drept

Memo Res-Men V-ați ieșit din minți?? Aceasta nu trebuie să fie o declarație U2… spuneți-mi că nu-i adevărat…..Mă doare inima că sprijiniți așa ceva, ce s-a întâmplat cu We are ONE, but we are not the same?????? [Aluzie la versurile unei melodii celebre ale formației, dar poate și la faptul că ADN-ul copilului este diferit de al mamei – n. red.]

Thomas Joseph Cummings Rușine U2. Din nefericire copiii nenăscuți nu vi se pare că merită protecție. Asta după ce ați tăcut mâlc în legătură cu Alfie Evans.

Jamie Jeffries E bine de știut că o gașcă de bărbați știu ce e mai bine pentru o femeie, nu? Legalizarea avortului nu-i face rău doar copilului nenăscut, idioților.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button