Fetiţe de 7 ani descoperite în timp ce schimbau online mesaje cu subiecte sexuale («sexting»): un studiu internaţional

483286981
Un studiu efectuat de Internet Watch Foundation în colaborare cu Microsoft a relevat că vârsta copiilor care fac sexting se reduce tot mai mult. Astfel, şi copiii de 7 ani fac acum sexting cu consecințe neprevăzute şi dramatice.
Cei mici nu trimit doar imagini de pe telefoanele mobile, ci şi imagini video realizate cu camerele din calculatoare sau laptop-uri.

1. Din 3.803 imagini și înregistrări video analizate pe o perioada de 3 luni, în 667 erau copii sub 15 ani
2. 93% din totalul acestor filme au drept protagoniste fete
3. 286 (7,5%) arăta copii sub 10 ani

chlds

Setxting: Copii inconştienţi şi adulţi prădători

cvvzs-e1426271201264

Fetiţele, pentru a difuza înregistrările, folosesc camera foto a mobilului şi omniprezenta videocameră.

Acestea sunt datele:

1. 86% dintre copiii sub 15 ani care au făcut o înregistrare video, au creat-o cu camera calculatorului
2. 8% cu camera mobilului

A existat un caz special, în care o fetiţă de 7 ani s-a prezentat exagerat de machiată şi purtând doar lenjeria intimă. Fetiţa comunica cu un abonat al unei reţele de socializare, care i-a cerut să se expună, la care fetiţa a răspuns: „Mama ar putea vedea, s-ar îngrijora şi ar elimina contul meu”

Având în vedere o eventuală expunere, nu putem exclude faptul că pot apărea şantaje pe fond sexual.

Un reprezentant al Internet Watch Foundation îşi exprimă îngrijorarea pentru acest fenomen: „Ne preocupă faptul că aceşti tineri nu iau nicio precauţie pentru a-şi proteja identitatea, locuinţa, ba chiar în anumite cazuri îşi folosesc numele adevărat”.

Din păcate, rezultatele acestui studiu scot la iveală neştiinţa copiilor față de pericolele ce se ascund în spatele tehnologiei şi a instinctului prădător al multor pedofili care profită de acest lucru.

Nu mai este vorba despre a distribui un simplu selfie între prieteni, ci de a manifesta un comportament explicit sexual prin intermediul telecamerei, comportament adresat unuia sau mai multor spectatori.

De multe ori cei mici se ascund în cameră sau în baie, iar în timp ce unii răspund la solicitările prădătorilor, alţii sunt tulburaţi şi neliniştiţi de pretenţiile pe care le primesc.

„Aceste înregistrări provin din toată lumea, iar unde am observat probleme serioase legate de protecția copiilor, am atenţionat autorităţile”, declară reprezentanții acestei organizaţii.

Traducere: Lidia Ciurezu

Sursă: universomamma.it

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.