Feministele radicale de la Hollywood nu au suflat o vorbă despre abuzul sexual ca mod de lucru în cinematografie. Cu fiecare scenă de nuditate pe care o privim, şi noi participăm la acesta

Foto: DAVE CAULKIN / AP

Dorothy Cummings McLean, LifeSiteNews.com, 23 octombrie 2017 — În 1994, când Dylan Forrow şi-a acuzat tatăl adoptiv, pe Woody Allen, de molestare sexuală, producătorul Harvey Weinstein de la compania Miramax a declarat despre regizor: „Pentru Miramax, faptul că a devenit nefrecventabil la Hollywood nu înseamnă nimic. Vorbim aici de un geniu al comediei”.

În 2016, în publicaţia Hollywood Reporter, Ronan fiu biologic al lui Woody Allen și al Miei Farrow, a clocotit de revoltă în legătură cu modul în care media de mainstream, în cârdăşie cu Hollywood-ul, a minimalizat povestea lui Dylan. Nu i-a plăcut deloc nici felul în care Weinstein şi Miramax s-au grăbit să-i ţină partea tatălui său.

Weinstein a continuat să producă filmele lui Woddy Allen. Şi să hărţuiască actriţe prin camere de hotel. Se pare că „toată lumea” de la Hollywood ştie de decenii că Weinstein este un hărţuitor sexual, poate chiar şi un violator. Până la ora scrierii acestui material, 40 de femei, printre care şi Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, l-au acuzat de diverse forme de hărţuire, coerciţie sau atac de natură sexuală.

Ca şi regizorul Roman Polanski, acuzat de coruperea sexuală a unei minore, Harvey Weinstein este tratat de Hollywood ca un geniu. Statistic vorbind, în discursurile de mulţumire de la ceremoniile de acordare a premiului Oscar, numele său se găseşte, ca frecvenţă, pe locul doi, după Steven Spielberg şi înainte de Dumnezeu. Meryl Streep, care se prezintă drept eroină feministă, l-a numit odată chiar „Dumnezeu”.

Cele mai multe actriţe de la Hollywood se mândresc că susţin feminismul, anti-trumpismul şi sprijină „emanciparea” femeii prin sprijinul declarat pentru gigantului clinicilor de avorturi, Planned Parenthood.

În acest caz, însă, se pune însă întrebarea: de ce Hollywood-ul a tolerat – şi perpetuat – hărţuirea sexuală chiar la el acasă? De altfel, actriţa Jessica Chastain a pus punctul pe „i”, arătând că este absolut ipocrit să te pretinzi feministă în timp ce ignori hărţuirea sexuală care se întâmplă chiar la locul tău de muncă: „Facem marşuri împotriva unui candidat prezidenţial [n.red. – Trump] care vorbeşte despre hărţuire sexuală, dar ignorăm poveştile şi semnele de alarmă despre prădătorii sexuali din birourile Hollywood-ului”.

De altfel, fiecare spectator de cinema din această lume a fost martor la hărţuirea sexuală pe care producţiile hollywoodiene o perpetuează ca pe o adevărată cultură. Câte dintre vedetele care apar dezbrăcate în filme şi-au dorit cu adevărat să facă aceasta? Câte şi-au dorit să mimeze pe peliculă orgasmul sau chiar că ar fi victimele unui viol?

Parţial şi datorită geniului de lobbyist a lui Harvey Weinstein, filmul produs de el în 1998, „Shakespeare in Love”, a câştigat nu mai puţin de opt premii Oscar. În rolul principal era Gwyneth Paltrow, care şi ea s-a plâns de avansurile sexuale nesolicitate ale lui Weinstein şi de presiunea la care a fost supusă pentru a tăcea. Ce scenă vă mai amintiţi din film? V-aţi simţit confortabil privind cum Gwyneth Paltrow şi Joseph Fiennes pretind că-şi pierd virginitatea pe ecran? Pun pariu că lui Harvey Weinstein i-a plăcut tocmai această scenă. Dar mă întreb ce sentimente a avut Gwyneth Paltrow în legătură cu ea.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns