avort

Femeile din Marea Britanie încurajate să treacă cât mai repede prin procesul de avort cu minimum de asistență medicală

Institutul Național de Sănătate și Excelență în Îngrijire Medicală (The National Institute of Health and Care Excellence – NICE) din Marea Britanie a elaborat un proiect de ghid pentru avort care încurajează femeile să avorteze cu minimum de asistență medicală. NICE este o structură independentă din cadrul Departamentului de Sănătate și Protecție Socială, care elaborează ghiduri și îndrumare, stabilește standarde și indicatori de performanță și furnizează informații pentru personalul din sănătate și servicii sociale. 

Ghidul elaborat de NICE urmărește să facă mai ușor pentru femei procesul de întrerupere a sarcinii și sugerează o serie de propuneri care îngrijorează, cum ar fi:

Informațiile despre serviciile de întreupere a sarcinii să fie cât mai accesibile.

Vizita la medicul de familie să fir eliminată, femeile fiind încurajate să se programeze direct la clinicile de avorturi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Timpul de evaluare pentru avort să nu depășească 1 săptămână.

Recomandarea consultațiilor prin telefon sau video conferință.

Încurajarea personalului medical să spună femeilor că avortul nu reprezintă un risc pentru sănătatea fizică sau mentală.

Furnizarea de consultații pentru femeile care aleg să avorteze acasă cu ajutorul medicamentelor.

Creșterea finanțării cheltuielilor de transport și cazare pentru femeile care aleg să avorteze, fără a crește și finanțarea cheltuielilor similare pentru femeile care vor să ducă sarcina până la capăt.

Luarea în considerare a furnizării de servicii pentru avort „în comunitate”.

Femeile să nu beneficieze de consiliere sau timp pentru a reflecta asupra deciziei de întrerupere a saecinii.

Diminuarea rolului medicilor în paralel cu creșterea rolului asistentelor și moașelor.  

Abordarea propusă de NICE este una iresponsabilă, care își propune să treacă femeile cât mai repede prin procesul de avort, cu minimum de sprijin și asistență medicală. De asemenea, îndrumările din ghid induc în eroare. Afirmația că avortul nu reprezintă un risc pentru sănătatea femeilor este contrazisă total de studii bazate pe dovezi medicale. Astfel, femeile care recurg la avort pot suferi complicații care necesită spitalizare și chiar terapie intensivă, cum ar fi hemoragii pentru care sunt necesare transfuzii, infecții pentru care trebuie administrate antibiotice puternice. Totodată, rata sinuciderilor este de 6 ori mai mare la femeile care comit avort. Acestea prezintă o probabilitate cu 30% mai mare de a suferi de depresie și cu 25% de anxietate, riscul de a necesita îngrijire psihiatrică fiind ridicat.

Ghidul propus de NICE, watchdog din cadrul domeniului sănătății, reprezintă o promovare a așa-numitei „culturi a avortului în fermă”, așa cum se practică la Marie Slopes, principala rețea de avorturi din Marea Britanie. Marie Slopes este recunoscută pentru modul în care femeile sunt încurajate să treacă cât mai repede prin procesul de avort pentru ca industria să prospere, iar angajații să își primească bonusurile.    

Michael Robinson, director pentru relația cu parlamentul la Societatea pentru Protecția copiilor Nenăscuți, este de părere că „recomandările NICE sunt o abordare cinică și iresponsabilă, iar siguranța și sănătatea fizică și mentală a femeilor nu trebuie sacrificate în numele unei false eficiențe”. Referindu-se la afirmația că „avortul nu reprezintă un risc pentru sănătatea femeilor”, Robinson consideră că „aceasta este o jignire la adresa sutelor de femei rănite zilnic în urma avorturilor”. „Propunerile NICE nu fac decât să crească presiunea asupra femeilor aflate în criză de sarcină pentru a le forța să aleagă avortul. Adesea, femeile și în special fetele tinere intră în panică atunci când află că sunt însărcinate. Acestea au nevoie de sprijin și îngrijire, dar societatea privește avortul ca o soluție rapidă și de aceea femeile în criză de sarcină sunt presate să avorteze, deși în adâncul sufletului nu și-o doresc. Discuțiile cu femeile care au avortat demonstrează cât de profund distructivă și regretată este decizia de a avorta”, este de părere Robinson.

Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button