Fapte penale: Consimţământul pacientului nu există în practica medicală din România, acuză mama unui copil prematur decedat după vaccinare, deşi se ceruse în scris să nu fie vaccinat

Iuliana-Balint-0

Redăm mărturia unei mame citită pe 11 mai 2017 la dezbaterea publică referitoare la proiectul de Lege a vaccinării făcut public de Ministerul Sănătăţii (sublinierile şi trimiterile bibliografice aparţin redacţiei). Contestând propunerea de obligativitate a vaccinării, aceasta sugerează şi că România are o problemă gravă în ceea ce priveşte respectarea drepturilor pacienţilor, precum şi a produselor de sănătate puse pe piaţă:

 

Bună ziua mă numesc Iuliana Balint. Sunt mamă a 5 copii: 4 pe Pământ şi unul în Cer. Copilul meu a decedat pe 22 septembrie 2006 la trei zile după administrarea vaccinurilor antihepatic B şi BCG (n.red. – antituberculoză).

Am născut la Maternitatea Polizu. I s-au administrat vaccinurile cu toate că a fost născut prematur, la 27 de săpt, cu greutatea de 900 g.

Băiatul meu de 7 ani are ADHD. Am născut în Grecia. El a fost tot prematur, cu 1950 g. i-a administrat vaccinul BCG şi a primit 10 zile antibiotic preventiv!

Noi am refuzat administrarea vaccinurilor la toţi copiii, dar personalul de la neonatologie a trecut peste decizia noastră şi i-au vaccinat.

Efectuarea unui act medical fără consimţământul exprimat reprezintă faptă penală. Cine a plătit pentru tot ce s-a întâmplat? Nimeni!

Sunt extrem de multe cazuri de copii vaccinaţi fără acordul părinţilor. Am o cunoştinţă care a făcut plângere penală maternităţii pentru că i-au vaccinat copilul cu BCG, cu toate că semnase că refuză! Dosarul nu e nici acum pe rol, cu toate că plângerea a fost depusă acum mai bine de doi ani şi jumătate!

Putem discuta de vaccinul BCG şi tuberculoză. Conform datelor publicate pe site-ul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii:

– din 1991 până în 2015 rata de vaccinare cu BCG în România a fost de 98-100%
– în anul 2015 au fost înregistrate 16.000 de noi îmbolnăviri de tuberculoză şi 1.100 de decese

România înregistrează cea mai mare incidenţă a tuberculozei din Uniunea Europeană (de cinci ori peste media UE), furnizând circa 20 (%) din cazurile de tuberculoză raportate în UE. Cu ce ajută vaccinul BCG?

Ştiţi că NU există proespect EPAR, conform standardelor Agenţiei Europene a Medicamentelor pentru vaccinul BCG? Vaccinul BCG nu este autorizat în UE. Pe ce bază se administrează în România?

Problemele reale sunt altele. De ex România se află pe primul loc în topul ţărilor cu gospodării care au WC-uri în curte, potrivit unui raport prezentat de Comisia Europeană. 40,7% din români au WC-urile în curte, faţă de 25% din populaţia Bulgariei.

Proiectul Legii vaccinării prevede ca vaccinarea să devină obligatorie pentru copii şi adulţi. Vaccinarea este un act medical pt care este nevoie de consimţământul informat al pacientului sau al reprezentanţilor legali ai acestora (sic).

Proiectul legii încalcă:

Constituţia României
Legea privind drepturile pacientului
Codul Civil

convenţiile internaţionale:

Declaraţia de la Helsinki
Codul Nuremberg
Raportul Belmont
Declaraţia de la Geneva

Vaccinarea poate pune în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea fizică şi psihică.

În concluzie, resping în totalitate proiectul Legii vaccinării!

Spun NU vaccinării obligatorii!

Acolo unde există risc, trebuie să existe o alegere! Corpul meu, decizia mea! Copilul meu, decizia mea!

Citeşte şi România, singura ţară UE care face vaccinul BCG la naştere. Dr. Christa Todea-Gross: „Efectul cel mai frecvent al BCG este acela de a declanşa tuberculoza, în loc să o prevină”

MĂRTURIA ÎN FACSIMIL:

Iuliana-Balint-1

Iuliana-Balint-2

ALTE MĂRTURII despre nocivitatea vaccinurilor BCG


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.