adopţie

Familia Săcărin: anchetele demarate de autoritățile judiciare ar fi instrumentate politic. Reclamă la Ambasada SUA și la CEDO

Procurorul General al României a cerut interzicerea părăsirii țării de către Sorina, fata adoptată e familia Săcărin din SUA pe baza unei decizii controversate a Curții de Apel Craiova. El a mai cerut revizuirea acestei decizii, care le dădea americanilor de origine română statutul de părinți adoptivi și a anunțat că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie o anchetează pe procuroarea Pițurcă, cea care a „extras-o” în mod ilegal și abuziv pe Sorina din casa părinților ei sociali.

Gabriel Săcărin a amenințat cu acționarea statului român la CEDO și cu un scandal diplomatic:

„Este greu sa spun ce se va întâmpla, dar cred că toată treaba asta se va termina la CEDO. Oamenii politici folosesc niste pârghii care nu își au rostul. Avem toate documentele necesare, inclusiv acordul SUA pentru adopție, și acum vine un procuror general să spună să nu plece din țară”, a declarat tatăl adoptiv al Sorinei, Gabriel Săcărin, pentru Libertatea. „În ce bază face aceste solicitări, ce motive? Sunt hărțuit de jumătate din populația țări… E incredibil. Am anunțat Ambasada SUA, cred că va ieși un scandal diplomatic.”

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. Cazul Sorina e incorect,judecatoarea a fost cumparata cat si Procurori,fata nu putea fi luata fara voia ei,nici Judecatorul nu putea da definitiva fara sa existe o legatura de dragoste intre sorina,si cel mai grav este ca au doi copii sí nu au nevoie de al treilea,cum lucreaza la organe e risc pentru SORINA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button