Facebook a donat aproape un miliard de dolari, ce ar putea ajunge la clinicile de avort

facebook

de Christinia Martin, LifeNews

Revista Philanthropy a publicat un Top 50 al celor mai generoşi donatori din 2013. Pe locul întâi figurează co-fondatorul şi CEO-ul de la Facebook, Mark Zuckerberg, alături de soţia sa, pediatrul Priscilla Chan.

În 2013, cei doi au donat 18 milioane de acţiuni Facebook, în valoare de 992,2 milioane de dolari, către Silicon Valley Community Foundation din Mountain View, California. Şi în 2012, cuplul a donat 19 milioane de acţiuni Facebook aceleiaşi fundaţii.

Aceasta se prezintă ca „un centrul filantropic complex” care lucrează în parteneriat cu donatorii pentru a finanţa organizaţii pentru profit şi non-profit din toată lumea. Pe site-ul lor este o listă cu valorile companiei, prima menţionată fiind „colaborarea”. Cuvântul rezumă foarte bine întreaga lor activitate.

Ei funcţionează ca intermediari între donatori şi beneficiari, înlesnindu-le primilor transferul de fonduri către ceilalţi. Astfel, fundaţia acceptă donaţii în bunuri imobiliare, în acţiuni, precum şi stabilirea de fonduri mutuale, furnizând servicii customizate de filantropie pentru donatori (n.red. – de exemplu, pentru Zuckerberg e mai simplu să doneze acţiuni decât bani).

Una din organizaţiile cu care colaborează Silicon Valley Community Foundation este Planned Parenthood. O copie online a declaraţiei lor financiare pentru 2012 arată că fundaţia a donat peste 480.000 de dolari către Planned Parenthood numai în 2012. De donaţii între 5.000 şi 361.000 de dolari (!) au beneficiat clinicile de avort ale reţelei Planned Parenthood din mai multe oraşe americane: San Antonio, Texas; New York; San Jose, California; Jacksonville, Florida; Burlington, Vermont.

Scopul donaţiilor este inclus sub umbrela unor termeni cuprinzători precum „sănătatea”, „sprijinul familial”, „consolidarea comunităţii”.

Donaţiile către Planned Parenthood aproape că s-au dublat în 2012 faţă de anul anterior, când însumaseră numai 250.000 de dolari.

Deşi Zuckerberg nu a comenat public în legătură cu programele pe care banii săi le vor sprijini, a spus că va sprijini activităţi care au legătură cu copiii. Zuckerberg şi soţia sa au tot dreptul să-şi cheltuie banii aşa cum cred de cuviinţă. Trebuie să fim recunoscători că vor să ajute copiii nevoiaşi. Să sperăm, însă, că fondurile lor nu vor ajunge în buzunarele fără fund ale celor de la Planned Parenthood.

Silicon Valley Community Foundation ar trebui să întrerupă finanţarea gigantului Planned Parenthood, care furnizează servicii de avort finanţate în principal din bani publici. Ar face mai bine să îndrepte banii spre Centrele de Informare cu privire la Sarcină, Centrele de Criză în caz de Sarcină şi căminele pentru mame defavorizate.

Fundaţia deţine bunuri în valoare de 2.9 miliarde de dolari, administrează peste 1.600 de fonduri filantropice şi lucrează în parteneriat cu peste 60 de organizaţii locale non-profit. Nici nu poţi visa ce impact ar avea astfel de resurse pentru organizaţiile pro-life, care promovează şi apără viaţa, familia şi femeia. Poate că ar trebui să-i trimitem o scrisoare lui Zuckerberg.

Notă: Opiniile exprimate în articol îi aparţin exclusiv Christiniei Martin, care scrie pentru Live Action News şi este implicată de opt ani în mişcarea pentru viaţă. Ea s-a implicat în acest domeniu după ce mama ei i-a mărturisit că plătise un medic ca să o avorteze, dar a plecat de la clinică înainte de a-i veni rândul la procedură. Ştiind că ea însăşi scăpase de la moarte, a vrut să lupte şi pentru salvarea altora.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.