Fabricile de jucării nu fac păpuşi cu care copiii cu dizabilităţi ar putea să se identifice, aşa că mamele acestora au schimbat acest lucru

Sursă: https://www.facebook.com/toylikeme

Trei mame din Marea Britanie – jurnalista cu surdă Melissa Mostyn, care are o fiică în scaun cu rotile; jurnalista Rebecca Atkinson, care este surdă și cu deficiențe de vedere; și fostul consultant de jocuri Karen Newell, care are un fiu orb – au vrut ca fabricile de jucării să facă păpuși şi pentru copiii cu dizabilități.

Sperau „să evidențieze lipsa de reprezentare pozitivă a surzeniei și a dizabilităţii în cutia cu jucării și sperau să arate producătorilor acestora că există şi o cerere pentru jucării specifice”. Din păcate, fabricile nu oferă prea multe jucării cu diferite dizabilităţi fizice.

Așa că au făcut ceea ce mamele inovative fac de obicei; au făcut ele însele una ca exemplu. Rebecca Atkinson, promotor al campaniei „Jucării Ca Mine”, explică:

„Părinţii copiilor surzi cred că se emoţionează când văd un personaj foarte cunoscut ca Tinkerbelle cu un implant cohlear sau proteze auditive. Se creează o imagine pozitivă a dizabilităţii care se întâlneşte rareori prin mixajul unei idei de larg consum cu ceva care afectează o minoritate. E o combinaţie puternică pentru copiii surzi și părinţii acestora.

Când eram mică, niciodată n-am văzut o păpușă ca mine. Aveam două proteze auditive. În lumea reală, existau oameni ca mine. În lumea păpuşilor, eu nu existam. Ce înseamnă asta pentru copiii surzi și cu dizabilităţi? Că ei nu valorează nimic? Că sunt invizibili pentru jucăriile cu care se joacă ? Că sunt invizibili pentru societate? „

Ceea ce mamele nu știau era cât de populară avea să devină această păpuşă Tinker Bell – imaginea a fost împărtășită de multe ori pe social media – subliniind cererea consumatorilor pentru jucării diverse.

 

După mai puțin de o săptămână , sediul britanic de fabricare a jucăriilor de la MakieLab a aprobat această idee.

Ce păpuși drăguțe! Una are pe faţă un semn din naştere, alta are proteze auditive și pete pe mâini și una are un baston. Fotografie de MackieLab.

MakieLab creează jucăriile sale cu o imprimantă 3D, astfel încât au putut să răspundă cererii aproape imediat.

„Este fantastic că datorită procesul nostru de proiectare și de fabricație putem răspunde la o cerere care nu este îndeplinită de către societățile tradiționale de jucării. Sperăm să îi facem pe unii copii – şi pe părinții lor! – foarte fericiţi cu aceste accesorii incluzive.” – Matthew Wiggins , responsabilul de la MakieLab

Un alt exemplu cum „Jucării Ca Mine” a modificat aceste jucării . Fotografie de Beth Moseley Photography.

 

Foto împărtășită de un fan: „Am adăugat un tub la această păpuşă pentru fetiţa mea care este hrănită în acest mod.”

 

Foto a unui câine ghid și a familiei prezentată pe pagina Facebook site-ului „Jucării ca Mine” de către un fan.

Traducere: Dacia Velicu

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.