dependenţedroguri

Expert antidrog: Lejeritatea cu care se vorbește despre droguri face tot mai mulți adolescenți să le consume

Cu câteva zile în urmă, ministrul Finanţelor a vorbit despre legalizarea în scopuri medicale a cannabisului. Însă Şeful Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Cluj (CPECA), Sebastian Marcu, a declarat de curând pentru Adevarul.ro că lejeritatea cu care se vorbeşte despre droguri stimulează consumul în România. „Pe fondul unui PR pozitiv în special pentru cannabis”, vârsta de consum scade tot mai mult, spune el (14 ani). Expertul antidrog a mai avertizat:

Indiferent de drog, fie că vorbim despre alcool, tutun, droguri legale-ilegale, creierul este afectat primul. Creierul este în continuă dezvoltare până la 21 – 22 de ani, iar procesul se finalizează la 24 – 25 de ani. În momentul în care o persoană consumă orice substanţă de genul acesta – cu efect psihoactiv – automat există la nivelul creierului modificări care afectează dezvoltarea sănătoasă.

Sebastian Marcu, Şeful Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Cluj

În ceea ce privește marijuana medicinală, el precizează că în prezent aceasta conține o concentrație de 10-20 de ori mai mare decât în deceniile trecute a unui component care dă depedență și simptome psihotice.

Problema este că experiența din SUA arată că legalizarea drogurilor începe cu utilizarea în scop medical și continuă cu utilizarea în scop recreațional.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește materialul integral pe Adevarul.ro

Este marijuana inofensivă? Numărului de persoane care au ajuns la urgență din cauza canabisului s-a triplat în statul Colorado după legalizarea consumului în scopuri recreative


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button