Există o relaţie între educaţia pentru abstinenţă şi o promiscuitate scăzută în rândul adolescenţilor

abstinenta

foto: http://www.freedigitalphotos.net

de Kathleen Gilbert, LifeSiteNews, 1 februarie 2010

Potrivit unui studiu publicat de Asociaţia Americană de Medicină în numărul din februarie al revistei „Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine”, educaţia teoretică despre abstinenţă a dus la scăderea procentului de contacte sexuale în cazul adolescenţilor afro-americani, care manifestă o predispoziţie ridicată în acest sens.

Un colectiv de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania, condus de John B. Jemmott III, a realizat un studiu randomizat controlat pentru a evalua un program teoretic de opt ore despre abstinenţă care îşi propunea să reducă numărul de contacte sexuale.

Studiul a constatat că probabilitatea de a mai avea contact sexual a scăzut cu 15% în rândurile adolescenţilor care au participat la program faţă de cei care au luat parte la cursuri ce promovau utilizarea prezervativelor sau care nu au făcut deloc educaţie sexuală la şcoală.

În cadrul studiului, 662 de adolescenţi afro-americani (cu vârsta medie de 12,2 ani) au fost distribuiţi aleatoriu într-unul din următoarele patru programe: educaţie pentru abstinenţă; educaţie pentru sex protejat, care îşi propune creşterea gradului de utilizare a prezervativului; educaţie sexuală comprehensivă, care îşi propunea atât prezentarea de informaţii despre actul sexual, cât şi despre utilizarea prezervativului; educaţie pentru sănătate, care abordează teme fără legătură cu comportamentul sexual.

Cercetătorii au urmărit apoi gradul de implicare în activitate sexuală raportat de subiecţi în următoarele 24 de luni de evaluare de după participarea la unul din programele menţionate. Ei au descoperit că probabilitatea de a mai avea contact sexual în această perioadă a fost astfel: de 33,5% la cei care au făcut educaţie pentru abstinenţă; de 48,5% la cei care au făcut educaţie pentru sănătate; de 52% la cei care au făcut educaţie pentru sex protejat; şi de 42% la cei care au participat atât la modulele de educaţie pentru sex protejat, cât şi la cele de educaţie pentru abstinenţă.

În plus, în perioada de trei luni dinaintea celei de evaluare de 24 de luni, doar 20,6% dintre participanţii la programul de educaţie pentru abstinenţă au relatat că au întreţinut relaţii sexuale, faţă de 29% în cazul participanţilor din celelalte grupuri. După educaţia pentru abstinenţă nu s-a modificat procentajul celor care folosesc prezervativul. S-a mai constatat o legătură între programele de opt şi 12 ore de educaţie sexuală comprehensivă (care include informaţie despre actul sexual, despre sexul protejat şi contracepţie) şi relatările despre reducerea numărului de parteneri multipli.

Autorii studiului, care a fost finanţat de Institutul Naţional de Sănătate Mentală, au concluzionat că programele de educaţie pentru abstinenţă „pot face parte din melanjul” de metode care pot reduce incidenţa bolilor cu transmitere sexuală în rândul adolescenţilor.

Liderii mişcării pro-viaţă din SUA, citaţi de LifeSiteNews.com, au salutat studiul şi consideră că rezultatele sale reflectă o abordare rezonabilă pentru iniţiativele de educaţie sexuală. „Ştim de mulţi ani că predarea abstinenţei schimbă vieţi”, a spus Leslee Unruh, fondatoarea organizaţiei National Abstinence Clearinghouse. „Educaţia pentru abstinenţă abordează persoana ca un întreg, învăţându-i pe tineri să se respecte, să-şi stabilească ţeluri, să evite comportamentul riscant şi să aibă un viitor sănătos”. Şi Wendy Wright, de la Concerned Women for America a remarcat: „Încă o dată, ştiinţa validează un adevăr moral – că promovarea castităţii are drept rezultat o viaţă mai sănătoasă”.

Wright a mai declarat: „Singurii care vor fi dezamăgiţi de aceste rezultate – că încurajarea abstinenţei îi face pe tineri să se abţină de la relaţii sexuale – sunt cei care ar profita de pe urma acestei stări de fapt. Prea mulţi adulţi îşi câştigă existenţa sau caută justificare pentru propriul comportament nepotrivit încurajând copiii să fie activi sexual”.

Tony Perkins, de la Family Research Council, consideră nefericit faptul că „Administraţia actuală şi Congresul American au înlocuit educaţia pentru abstinenţă cu programe de educaţie sexuală care susţin un comportament sexual riscant, ale cărui consecinţe le suferă copiii şi adolescenţii”.

Urmând recomandările bugetare ale Preşedintelui Obama de anul trecut, Congresul a votat tăierea a 99 de miliarde de dolari din fondurile alocate educaţiei pentru abstinenţă şi a alocat mai multe fonduri iniţiativelor educaţionale bazate pe contracepţie.

Guvernul nu promovează consumul de droguri sau consumul de alcool în rândul minorilor şi nu ar trebui să promoveze nici comportamentul sexual riscant”, a declarat Perkins. „Dovezile arată clar că abstinenţa sexuală este cel mai sănătos comportament pentru tineri”.

Traducere: Adina Serediuc

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.