Eveniment unic în ţară: Picnicul copilului adoptat

adoptie

foto. Adevărul

 

Articol preluat de pe adevarul.ro

Douăzeci şi şase de familii din toate colţurile judeţului au participat la un eveniment unic în ţară, organizat în localitatea Hodod. „Picnicul copilului adoptat” a fost prilej de întâlnire cu familiile care în ultimii trei ani au decis să dea o şansă unei vieţi fericite unui suflet care a fost abandonat într-un orfelinat.

Un eveniment emoţionant a fost organizat azi într-o localitate din judeţul Satu Mare. „Picnicul copilului adoptat” este unic pe plan naţional şi a ajuns anul acesta la a doua ediţie. Organizator a fost Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, care a dorit ca prin acest eveniment părinţii, dar şi copii să se cunoască între ei şi poate să găsească anumite răspunsuri la întrebările pe care le au invitaţiei de a participa la atelierele de lucru şi la discuţiile informale 26 de familii din judeţ care în ultimi trei ani au adoptat un copil sau în prezent sunt aproape de a finaliza documentele pentru ca un suflet de copil să poată creşte într-o familiei. De asmenea au fost invitate autorităţile locale, asistenţii maternali şi un reprezentant al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie, dar şi profesorul universitar din cadrul Univeristăţii de Vest Timişoara, Ana Muntean care realizează o cerectare la nivel naţional pe tema adopţiei.

Poveşti cu final fericit

În sală au fost prezente şi familii cu poveşti de viaţă impresionante, care fie că nu au reuşit să aibă un copil, fie au fost binecuvântaţi cu patru copii, iar pe al cincilea l-au adoptat, după ce mama lui vroia să îl abandoneze într-un spital.

Citeşte restul articolului pe adevarul.ro

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.