homosexualitate

Europa și homosexualitatea. Medic de familie: „Raportul Lunacek încalcă drepturile omului” (interviu)

ue

Vă prezentăm un interviu realizat cu Alina Ioana Dida, medic de familie și colaboratoare la site-urile Rost Online și Culturavieții.ro. Interviul a fost realizat de Epoch Times.

Parlamentul European a aprobat la începutul lunii februarie, cu 394 de voturi pentru, 176 împotrivă și 72 de abțineri „Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen”, așa numitul Raport Lunacek.

„Chiar dacă acesta a fost o rezoluție non-legislativă, fără aplicare obligatorie, el vorbește doar de drepturile persoanelor LGBTI care sunt desprinse artificial de drepturile omului și sunt privite ca aparținând unui grup separat, ceea ce subminează principiul universalității drepturilor. Unii sunt mai egali decât ceilalți și drepturile persoanelor gay trebuie să aibă prioritate”, susține Alina Ioana Dida, medic de familie, într-un interviu acordat Epoch Times.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Epoch Times: Ce consecinte credeți că ar avea adoptarea raportului Lunacek pentru societatea românească?

Raportul Lunacek s-a soldat cu votarea unei rezoluții care nu este obligatorie pentru statele membre UE, dar el a fost dezbătut în ciuda unor proteste masive ale cetățenilor europeni. După respingerea raportului Estrela în dec. 2013, lobby-ul gay s-a folosit de o procedură paralelă pentru a face presiuni în Parlamentul European și a re-introduce aceleași propuneri radicale (finanțarea avortului din bani publici și educația sexuală obligatorie încă din grădiniță), la care a adăugat privilegii acordate în funcție de orientarea sexuală. Rezoluția Lunacek ar putea sta la baza unei viitoare Directive, legea unională obligatorie.

În urma mai multor documente pentru sau numai despre homosexualitate, adoptate de UE fără dezbateri publice, cetățenii europeni au devenit mai interesați de ceea ce se stabilește la Bruxelles.

În Franța, țară fondatoare UE, în ianuarie, sute de mii de oameni au manifestat pentru familia naturală și împotriva teoriei genului, introdusă obligatoriu în învățământ în 2013. Conform acestei teorii, fără bază științifică, sexul este un construct social și fiecare copil trebui învățat să-și descopere „identitatea de gen” încă din școala primară.

Parlamentarii europeni au reușit să dezmorțească atmosfera și oamenii se implică în dezbateri. Ei se vor mobiliza și pentru alegerile din mai 2014.

Cum vă explicați că Lunacek a trecut în timp ce Estrela a fost respins, iar europarlamentarii români au votat diferit în cele două cazuri?

În 2013 trei Inițiative Cetățenești Europene au ajuns pe masa Comisiei Europene. S-a vorbit puțin în presa românească de ICE Unul dintre noi, de protejare a vieții umane încă de la concepție, pentru care au votat 2 milioane de cetățeni europeni, dintre care peste 130.000 români. Deocamdată, această ICE a reușit să producă un status quo în ceea ce privește statutul embrionului în țările membre UE.

Fondurile alocate de Uniune pentru cercetări pe embrioni pot ajunge, ca până acum, în statele care aveau legislația înainte de a se începe dezbaterea la nivel european, iar politica în ceea ce privește avortul se va stabili, ca și până acum, la nivelul fiecărui stat în parte.

După respingerea Raportului Estrela, cu un vot foarte strâns totuși, lobby-ul gay a făcut presiuni imense pentru a-și mai atinge din obiective până la alegerile din mai.

Oamenii politici români vorbesc puțin sau deloc despre problema avortului și despre problemele de bioetică în general și nu toți au convingeri solide în acest domeniu. Aderența unui mare număr de cetățeni români la ICE „Unul dintre noi” a arătat faptul că această problemă e importantă pentru ei și va conta la europarlamentare.

Balanța de forțe s-a modificat; cetățenii contează mai mult acum. Deja asociațiile implicate direct în ICE sau care au participat la dezbaterea din online au publicat „liste” cu cei care au votat pro-Estrela sau Lunacek. Ei vor fi „evitați” la votul din mai de simpatizanții pro-life.

Și lobby-ul gay înțelege acum care este miza acestor alegeri. ILGA-Europe are o campanie prin care îi îndeamnă să se prezinte la vot pe toți cei care doresc „egalitate gay în Europa”.

Au existat voci care au susținut că prin aceste raporturi, minoritățile sexuale devin grupuri privilegiate în fața legii, iar în numele libertății lor, este îngrădit dreptul majorității la exprimarea propriei morale și concepții privind familia…

Raportul propune ca UE să introducă în strategia-cadru un „mecanism” care să asigure faptul că nici o lege ulterioară a Uniunii nu va aduce atingere intereselor persoanelor gay.

Acest lucru riscă să creeze un privilegiu fără precedent, având în vedere că orice lege este contrară intereselor unui grup sau altuia. De fapt, un asemenea „mecanism” ar echivala cu un drept de veto pentru persoanele gay, pe care numai ele l-ar avea. Prima întrebare ar fi: de ce numai ele să aibă drept de veto? Drepturile omului sunt pentru toți și ele nu trebuie să ajungă privilegii pentru unii.

Raportul vorbește doar de „drepturile persoanelor LGBTI”. „Drepturile” lor sunt desprinse artificial de drepturile omului și sunt privite ca aparținând unui grup separat, ceea ce subminează principiul universalității drepturilor. Unii sunt mai egali decât ceilalți și drepturile persoanelor gay trebuie să aibă prioritate, spune rezoluția.

Ca medic, ce efecte credeți că ar avea recunoașterea parteneriatelor civile și a căsătoriilor partenerilor de același sex, asupra copiilor?

Proiectul de Lege al parteneriatului civil este dezbătut acum la Camera Deputaților. El a fost respins de Senat și nu este susținut de Guvern, dar Camera are rol decizional și va conta votul în plen. Drepturile conferite de ”parteneriat” sunt copiate din Codul Civil, capitolul despre Căsătorie, ceea ce înseamnă că legea se adresează doar cuplurilor de același sex; această lege echivalează cu o legalizare de facto a căsătoriei homosexuale.

Pentru ca asemenea „cupluri” nu pot avea copii în mod natural, ele vor solicita, cum au făcut (și au obținut) în alte state UE, adopția de copii și o lege de reproducere umană asistată medical (RUAM) doar pentru ele. Dacă am lăsa la o parte dezbaterea despre familie, instituție milenară (și nu un drept), al cărei sens și definiție ar fi zguduite și în România dacă legea trece de Cameră, problema filiației ar rămâne cea mai spinoasă.

Legea e o cutie a Pandorei: se modifică percepția colectivă despre familie, atât pentru adulți cât și pentru copii, când spui că diferențele dintre sexe nu contează, dar din aceste diferențe rezultă filiația și aici intervine responsabilitatea noastră față de copii.

Să stabilești că un copil are doi părinți de același sex înseamnă să-l privezi, în mod conștient și dictatorial, de mamă și de tată. Astfel ar apărea filiația socială, fără legătură cu realitatea umană. Este nedrept și discriminatoriu să împiedici un copil să-și cunoască originile sau să aibă acces la vreo parte din ascendența sa.

Copilul nu este o jucărie, pe care să o fabricăm, când dorim, din „materialele” alese de noi. Fundamentul identității umane este diferențierea sexuală; filiația socială creează cadrul pentru o nouă ordine antropologică, care nu mai ține cont de sex, ci de gen.

Ce drepturi fundamentale sunt încălcate prin raportul Lunacek? Voci critice susțin că libertatea de gândire și de exprimare în România vor fi limitate în numele combaterii „homofobiei” și a „ne-discriminării”….

Raportul le propune statelor membre să înregistreze și investigheze așa-numitele „crime motivate de ură” la adresa homosexualilor și să adopte legislație penală contra incitării la ură pe baza orientării sexuale și identității de gen Acest tip de legislație, acolo unde ea există, servește exclusiv pentru suprimarea exprimării opoziției publice față de stilul de viață homosexual. Totodată, pretinde ca persoanele LGBT să nu fie în nici un fel restricționate în exprimarea publică și de adunare, ceea ce înseamnă un dublu standard.

Acum, ministerele Sănătății, Educației și Muncii lucrează la proiectul „Educația pentru sănătate”, materie care va fi obligatorie în școli. Proiectul va fi pus în dezbatere publică în curând. Rămâne de văzut dacă manualul va avea „încărcătură ideologică” și dacă, la fel ca în Franța, va proslăvi teoria genului, care interzice orice formă de „discriminare de gen”.

Pilon central al revoluției sexuale, teoria genului a năruit fundamentele morale ale civilizației europene, valorile și instituțiile civilizației noastre și a deschis călea spre „căsătoria între persoane de același sex”.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button