avort

Eroi împotriva politicii copilului unic din China (2). Wang Ling a expus suferințele produse de aceasta

de Redacția Stiripentruviata.ro

China a abandonat de curând sintagma „planificare familială” din documentele sale referitoare la următorul cincinal.

Aceasta înseamnă că Partidul Comunist Chinez va renunța la „politica copilului unic”, care în 2015 devenise „politica celor doi copii”. Politica de restricționare a nașterilor a fost implementată timp de patru decenii, deși se baza pe date eronate și ideologie.

În ciuda atmosferei din această țară, au fost câțiva oameni care au avut curajul să se opună sau să critice deschis politica Partidului Comunist Chinez, care își propunea să reglementeze numărul de copii născuți în China.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Wang Ling, editor senior la website-ul economic Ycai și bursieră a Universității Purdue din SUA, și Zhao Meng, jurnalist la website-ul de știri thepaper.cn, au scris despre suferințele produse de aplicarea politicii anti-nataliste a guvernului chinez.

Wang Ling, care este creștină, a scris și un roman despre acest efectele politicii, intitulat Însărcinată în Beijing (“北京孕事”).

Wang Ling a intervievat mame care au făcut avort din proprie inițiativă sau au fost presate să  facă aceasta. Ele și-au povestit experiențele.

Wang își actualiza periodic contul din rețeaua WeChat cu noi mărturii și date obținute pe parcursul documentării cărții, scriind regulat și articole în publicația online Yicai.

Acestea erau critice cu privire la politica copilului unic, punând accentul pe amenzile mari cu care erau împovărate familiile care nășteau un copil „ilegal”.

Ca jurnalist, punea mereu în dificultate Comisia Chineză de Planificare Familială prin întrebările adresate în conferințele de presă.

În 2015, spre finalul politicii copilului unic, conturile ei online erau urmărite de zeci de mii de părinți chinezi îngrijorați. Ea le prevestea că politica avea să fie în curând abandonată de Partid și de aceea nu merita să renunțe la al doilea lor copil.

Wang Ling și alți activiști împotriva politicii copilului unic vorbeau la seminariile organizate de website-ul pro-natalist chinez cnpop.org.

Jurnalista nu a ascuns influența credinței sale creștine asupra vederilor pe care le-a adoptat în ceea ce privește politica anti-natalistă a Partidului Comunist Chinez.

În ultimul timp, s-a retras din viața publică și nu mai scrie nici pentru Yicai, probabil pentru că opiniile sale sunt prea provocatoare pentru regimul actualului președinte al Chinei, Xi Jinping.

Wang Ling a salvat mulți copii de la avort și a pornit o mișcare la firul ierbii împotriva politicii copilului unic din China.

Citește și Eroi împotriva politicii copilului unic din China (1). Yi Fuxian i-a expus inutilitatea: bazată pe minciună


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button