familiereligievalorile familiei

Episcopul Maramureşului cheamă la solidaritate cu familia Cameliei Smicală și binecuvântează acțiunile organizate la Rozavlea, în satul natal al româncei

de Redacția Stiripentruviata.ro

În zilele de 14 și 15 martie, au avut loc acțiuni publice de solidarizare cu Camelia Smicală și copiii ei în mai multe orașe din România și din lume. Cu această ocazie, o acțiune frumoasă a fost organizată și la Rozavlea, în satul natal al Cameliei Smicală.

Cu această ocazie, PS Iustin, Episcopul Maramureşului a transmis un îndemn la solidaritate cu familia Cameliei Smicală, informează Basilica.ro:

„De cinci ani, îngrijorarea şi durerea Cameliei Smicală nu poate fi descrisă în cuvinte. Fiecare mamă, însă, îşi poate da seama de dramatismul acestei situaţii dacă se gândeşte doar că ar trece prin aşa ceva”, a spus ierarhul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Astăzi, cei doi copii sunt internaţi separat în două centre sociale, stricte şi reci, fiind lipsiţi de dragostea mamei lor, de sfaturile ei, de purtarea ei de grija şi chiar de viaţa firească pe care o presupune creşterea împreună a fraţilor în aceeaşi familie, în casa mamei lor, care ştie cel mai bine de ce au nevoie”.

Din încuviinţarea ierarhului, în satul natal al Cameliei, în Rozavlea, a fost oficiată duminică Sfânta Liturghie „în semn de solidaritate și libertate pentru pruncii Maria și Mihai Jalaskoski Smicală”.

„Ne solidarizăm astăzi (duminică, 15 martie 2020 – n.r.), noi cei din Rozavlea Maramureşului, cu Camelia Smicală şi copiii ei, Mihail şi Maria, şi ne alăturăm tuturor celor ce au ridicat glasul cerând autorităţilor finlandeze dreptate pentru mamă şi cei doi copii, redându-le libertatea de a creşte firesc frumos braţele şi purtarea de grijă a mamei, primind o educaţie corectă şi curată, spre a se putea pregăti pentru a îmbrăţişa o profesie şi a începe o viaţă socială şi creştină normală”.

După liturghie, sătenii s-au fotografiat cu pancarte bilingve în care cereau statului finlandez să elibereze copiii româncei.

Episcopul Iustin se alătură astfel Preasfinţitului Părinte Macarie al Europei de Nord şi Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale, care au făcut apeluri repetate pentru soluţionarea cazului Smicală.

Copiii Cameliei Smicală au fost preluaţi în mod abuziv în 2015 de sistemul de protecție socială din Finlanda. În prezent, cei doi copii sunt separați și internați în centre speciale dedicate cazurilor foarte grave de adolescenți psihiatrici (Maria), respectiv delincvenți (Mihai).

Aceasta s-a întâmplat după ce copiii au fugit din centrele inițiale de teama relelor tratamente la care erau supuși (izolare, interdicție de a merge la școală, de a folosi telefonul mobil pentru a vorbi cu mama lor).

FOTO. Acțiunea de la Rozavlea și mesajul episcopului postate pe pagina de Facebook a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

Solidaritate cu copiii Smicală la Arad, Bacău, București, Cluj, Piatra Neamț și alte localități din țară

Solidaritate cu copiii Smicală la Londra, Lugo, Lundt, Montréal, Nürnberg, Stuttgart


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. ȘI RÂMNICU VÂLCEA A FOST PREZENTĂ PE 14 ȘI 15 MARTIE 2020 PENTRU A SUSȚINE DR.CAMELIA SMICALĂ ȘI COPIII EI MIHAI ȘI MARIA. ❤❤❤❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button