Embrionul Ateu sau… Există viaţă după naştere?/ De Ana Rîciu

Erau odată două celule mici, mici de tot care s-au întâlnit. În scurt timp au format doi embrioni care se dezvoltau în uterul unei femei. Într-o zi, unul dintre embrioni îi spune celuilalt:

–Ce privilegiu este să fii conceput şi să trăieşti în această lume minunată!

La care celălalt embrion îl întrerupe:

– Într-adevăr, binecuvântat fie cel care ne-a dat viaţă fiecăruia dintre noi şi ne-a dăruit unul altuia !

Fiecare dintre gemeni continua să crească zi de zi, tot mai mult şi foarte curând au început să li se formeze guriţele, năsucurile, ochişorii, mugurii dinţişorilor. Apoi mânuţele, picioruşele cu ale lor degete au început să prindă contur. Ei au căutat să-şi întindă micile lor trupuri, s-au agitat un pic, dar au revenit la lumea lor mică.
Săptămânile au trecut, s-au transformat în luni, însă cu fiecare lună care trecea fiecare a observat din ce în ce mai multe schimbări la celălalt, dar şi la el însuşi. Într-o zi, unul dintre ei se miră:
–Suntem într-o continuă schimbare! Atâtea lucruri se întâmplă cu noi! Ce poate însemna aceasta?
Celălalt a răspuns:
–Aceasta înseamnă că ne apropiem de naştere!
Un fior de nelinişte i-a cuprins pe cei doi. Ei se temeau de naştere pentru că ştiau că asta însemna să părăsească minunata lor lume. Atunci, unul dintre ei a spus:
–Dacă ar fi după mine, eu aş trăi aici pentru totdeauna!
Celălalt însă i-a răspuns:
–Eu unul, cred că există o viaţă minunată care începe după naştere. Tu nu crezi? Toate schimbările prin care am trecut nu sunt decât semne că noi nu suntem făcuţi să rămânem aici, ci mai curând să ne mutăm undeva unde să ne putem folosi de toate aceste schimbări care s-au produs cu noi. Ne vom folosi guriţa, ne vom folosi stomăcelul, ochişorii, urechiuşele, mânuţele acestea şi picioruşele!
–Dar cum poate exista viaţă după naştere? a început să plângă celălalt. Nu ne vom pierde cordonul de alimentare cu viaţă şi totodată şi firişoarele de sânge odată cu el, atunci când ne naştem?  Dar ai vorbit tu vreodată cu cineva care s-a născut? A reintrat cineva vreodată după naştere înapoi în uter ca să descrie cum e viaţa după naştere? NU !
–Tu chiar nu crezi că există o viaţă după naştere? Tu chiar nu crezi în mama?
–Nu, eu nu cred în aceste lucruri! Eu sunt ateu! Adică ce, ai văzut-o vreodată pe mama?
Sursa: Willing.ro
Prelaut de pe Vremuri vechi şi noi

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.