Emma Zeicescu, dezvăluire uimitoare în direct: „Era să nu mai fiu”. Mama ei a fost la un pas să o avorteze

ema zeicescu

Ediţia din 31 martie 2017 a emisiunii „Perfect Imperfect” realizată de Emma Zeicescu a avut ca temă avortul, despre care au discutat în direct Ioana Picoş, actriţă pro-viaţă şi fondatoare a organizaţiei Feminism proFamilie, Amalia Năstase, specialist în comunicare şi fondatoare a unei organizaţii care ajută mamele şi copiii, Alexandra Nadane, preşedinta asociaţiei „Studenţi pentru Viaţă”, care ajută femeile în criză de sarcină şi care a organizat Marşul pentru Viaţă de la Bucureşti, şi Ioana Stăniloiu, activistă feministă.

În introducerea subiectului, realizatoarea a amintit că în România se fac 236 de avorturi în fiecare zi. Editorul Loredana Negrilă a amintit că numărul avorturilor din România a fost, între 1958 şi 2016, mai mare decât populaţia actuală a ţării şi a adăugat. „Această statistică demonstrează politicile demografice neinspirate pe care le-a avut România până în prezent. Psihologii susţin că mediul social se confruntă cu o acută lipsă de informare cu privire la consecinţele avortului. Ţara noastră are cea mai ridică rată de avort din Europa: 480 la 1.000 de naşteri, ceea ce înseamnă că aproape jumătate din femei renunţă la sarcină. Cota este de două ori mai mare decât media Uniunii Europene”.

Discuţiile din jurul subiectului au pălit însă când, spre finalul emisunii, gazda acesteia, Emma Zeicescu, a făcut o dezvăluire neaşteptată:

Eu era să nu mai fiu, pentru că m-am născut în 1980, …părinţii mei deja aveau un copil, iar tata, Dumnezeu să-l odihnească, a făcut pasul înapoi şi s-a speriat. Mama, pentru că nu avea altă variantă, a spus: „Bine. Asta înseamnă că mă vei ajuta să fac un avort acasă”. Aşa m-am născut eu, la distanţă de nouă luni, pentru că tata s-a speriat din nou, slavă cerului şi Dumnezeu să-l odihnească!

Realizatoarea, care a avut şi ultimul cuvânt, a mai spus în încheiere:

Să nu uităm că acolo este un suflet, să nu uităm că este o clipă de divinitate, să nu uităm că există mai apoi o viaţă pe care trebuie să o protejezi până la sfârşit, iar asta presupune muncă serioasă. Pentru mine, cred că este esenţial să vă gândiţi de două ori. Cred că asta este cel mai important. Echilibrul este poate întotdeauna mai bun decât instinctul, care uneori ne poate face să luăm decizii pe care le regretăm ulterior.

Reacţiile la cald pe Facebook au venit cu argumente mai simpatice, dar şi mai puţin simpatice, care dovedesc mentalitatea violentă a celor care apără principii ideologice pretins pro-femeie:

comenturi-ema

„Mamă, îţi mulţumesc!”

Clic pe imaginea de mai jos pentru a găsi pancarta cu anul naşterii tale!
O poţi apoi distribui pe Facebook:

multumesc-RGB-1980

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.