familievalorile familiei

Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (9). „Fericită sunt și eu, dar o altfel de fericire, nu așa ca în reclame. Reclamele mă fac să mă simt aiurea”

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.


Ma uit la mine si ce vad? Vad ca am cearcane, ca obrajii sunt lasati, ca parul sta lipit de cap, fara volum, ca am colturile gurii cam in jos. Vad ca hainele nu mai vin bine pe mine, ma strang si abia intru in pantaloni. Mi-e foame mereu. Sete imi e rar, insa sunt nevoita sa beau litri intregi. Am cutii de ceaiuri de lactatie prin toata bucataria, incat ma apuca pandaliile doar cand le vad.

Nu pot manca fructe si legume proaspete pentru ca imi pare ca bebelinei nu-i priesc. Ma uit cu jind la o doza de Green Cola pe raft la Mega dar nu o pot bea. Nici cafea. Nu mai mult de o cescuta. Stau aproape numai in casa. Deh cine m-a pus sa nasc iarna? Petru si Teo trag de mine sa ne jucam.

Ecaterina tocmai s-a trezit. Iar trebuie sa beau ceai.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vine noaptea si ma apuca frica. Frica ca bebe nu va dormi si ca nu voi dormi nici eu. Mi-e frica pentru ca stiu ca oboseala duce la depresie. Si trebuie sa continui sa fiu optimista, chiar si asa speriata cum sunt.

Sunt fericita ca am o carte buna in fata si ca Ecaterina doarme la pranz. Apoi plang. Rau. Pentru ca e o carte trista in care un bebelus moare. Nu stiam asta inainte sa ma apuc s-o citesc. Incerc sa vad putin in viitor, cand copiii vor fi mari si nu stiu ce ar trebui sa vad. Griji si multe ganduri. Doar cateva fragmente din viata.

La polul opus reclamele cu mame fresh, la moda, slabe, fericite, super-mamele. Fericita sunt si eu, dar o altfel de fericire, nu asa ca in reclame. Reclamele ma fac sa ma simt aiurea.

Citește mai multe însemnări și articole de Elena Dumitrescu aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button