valorile familieiviaţa de familie

Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (5): „Eu cred că toți bebelușii au nevoie, mai întâi de toate, să te îndrăgostești de ei”

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.

Eu cred ca toti bebelusii au nevoie, mai intai de toate, sa te indragostesti de ei. Cu cat mai mare indragosteala, cu atat mai mare linistea lor si incantarea pentru noua viata pe care o descopera. Ma dau si eu mare cunoscatoare, dar mie asa mi se pare 😀 (Se uita la mine si ma studiaza, iaca asa m-a cucerit din primele clipe)

***

Baza laptelui de mama nu este mancarea, baza o constituie lichidele baute. Bun. Plecand de la asta, am o istorioara de prezentat. Am plecat o ora pe afara, de manuta cu sotul. Ca sa nu uit sa beau lichide, m-am gandit sa iau ceai de lactatie la pachet. Ceaiul era fierbinte. Nu se putea pune in PET. Si atunci mi-a picat privirea pe singura sticla de sticla pe care o aveam in casa, si anume o sticla de Alexandrion goala, primita candva mostenire cu tuica. Pun ceaiul in ea si fug afara. Am inteles dupa ceva vreme de ce se uitau trecatorii lung la mine. Mai lipsea sa-mi planga de mila: asa tanara si deja alcoolica. Mergeam tantosa cu sticla de Alexandrion plina de ceai de lactatie, in mana (evident ca cine ma vedea, ar fi zis ca am coniac in sticla).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și Elena Dumitrescu, fotograf: Jurnal de mămică (4)

Citește și Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (3) – „Mama cu copil mic nu e bună de nimic. Excepție făcând mama cu copil mic și alții mai mari. Ea e obligată să fie bună la toate”

Citește și Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (2) – „Dragii mei copii…”

Citește și Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (1) – „Ce buni sunt copiii la casa omului! Așa o ordine îți pun în gânduri, în priorități și în viață!”

Citește și Fotograful Elena Dumitrescu despre presiunea asupra femeilor cu mai mult de doi copii: „Nu vă rușinați; să dai viață nu e rușine. Nu se știe cum copilașul vostru va schimba lumea”

Citește și Marșul pentru viață 2017 i-a prilejuit unei bucureștence câteva reflecții despre #rezist ență și #exist ență

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button