viaţa de familie

Elena Dumitrescu: Jurnal de mămică (19). „Memorabil: un spectacol cu monștri care își manevrau organele sexuale grotești în fața copiilor”

Cum iti dai seama ca ai disparut din viata copiilor mari cam multa vreme? Pai vine vacanta si Petru trebuie sa scrie 5 texte despre ceva ce i-a placut.

Si textele cuprind povestiri despre cum a fost cu tati la pestera, cum a fost cu tati la piscina, cum a fost cu tati la munte. Si apare si mami intr-un colt de poveste, cand eram impreuna la cumparaturi. Mda.

In acest minunat context zic: hai sa le ofer copiilor timp si cu mine, ca altfel eu risc sa ajung doar un asterix in josul amintirilor lor. ( ca tot scriam zilele trecute ca-i greu sa-i repartizezi). Si ce sa facem? Sa mergem impreuna laaaa… B-FIT in the Street. Showul aerialistilor n-a dus la tresaltarea inimioarelor lor mici cine stie ce, dar a fost faina muzica (pentru noi, astia mari 🙂 ).

Apoi, mult dupa ora de culcare a lor (zic: “bai, sa fiu si eu mama cool macar o data-n an”) mergem in Cismigiu pentru un spectacol pe apa. Fain decorul, nu vezi in fiecare zi masini plutitoare sau copaci plutitori pe lac. Petru si Teo erau deja zombie de somn si durere de picioare insa la mine in minte era: ati vrut amintiri cu mama voastra? Na amintiri acum! Mergem la spectacol macar putin, sa vedem chestii pe apa!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Eh, a inceput frumos pana in momentul in care, dintr-odata apar doi monstri cu p…tza si tz…tze, toate foarte…bine conturate, ca sa zic asa. Da, in acelasi timp, si una si alta. Mie si lui Antonio ne-au iesit ochii din orbite cand i-am vazut defiland pe sub nasul copiilor, tragandu-se de organe. Noroc ca: 1) Teo deja era cu nasul in tricoul lui tasu si 2) Petru se uita pe cer, pe undeva.

Care e problema mea aici?

Pai, sunt vreo doua. First: nu vreau sa port discutii cu copiii despre organe si sex cand vor altii, in momente sau perioada nepotrivite. Si a doua: astept ziua (sau poate cu niste reclamatii n-o s-o mai astept) cand ni se va spune ca in cadrul unui spectacol (SI pentru copii) niste unii se vor trage de p…tze in fata copiilor mei, asa cum suntem avertizati la TV. Da, am plecat dupa 5 minute. Eh? Astea da amintiri cu mami.


Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.

Citește mai multe însemnări și articole de Elena Dumitrescu aici


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button