familieviaţa de familie

Elena Dumitrescu: „Jurnal de mămică” (16). Ziua sfintei duminici în familia noastră idilică

Fotograful Elena Dumitrescu notează pe Facebook sentimentele și întâmplările prin care trece în timp ce este, pentru a treia oară, mămică. De la probleme cruciale precum strădania de a asigura condiții propice pentru un atașament sănătos la copil și până la momentele comice generate de oboseală sau nevoile unei mame care alăptează natural, postările ei deschid fereastra spre un univers despre care se vorbește prea puțin: sacrificiul matern de zi cu zi pentru a face din bebe om mare.


Ziua sfintei duminici in familia noastra idilica. Antonio frige pește pe un gratar de fonta cu care a reusit sa umple de fum tot blocul. Ca deh, gratarul scoate fum. Ecaterina face ca Tarzan, Petru urla cat poate sa-l lasam in pace, eu incerc sa-i explic ca nu-i face nimeni nimic (degeaba explic cand e omu in criza dar tot incerc),Teodora sta lipita de mine, explicandu-mi pentru a mia oara ca a reusit sa faca un puzzle. Si ca e cuminte.

Eu imi imaginez cum sunt pe o plaja la soare, cu picioarele in apa, facand NIMIC, si ascultand doar marea.

Eh, a durat doar putin. Trebe sa culc bebele. Noroc ca neamul lu’ Tarzan se culca usor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cand ies din camera Ecaterinei spumegand din cauza fumului gros cu miros de peste gasesc lipita pe usa asta [foto sus].

***

A aparut un film la cinema intitulat Romania neimblanzita sau asa ceva. Ieri, in masina, eram toti 5 (wow, multi mai suntem, acum cand scriu imi dau si eu seama ) ). Ii arat lui Antonio reclama pe panou:
– Oare cum o fi filmul asta, Romania neimblanzita?
– Pai, uita-te pe bancheta din spate si o sa vezi.

Citește mai multe însemnări și articole de Elena Dumitrescu aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button